Huvilised seisid järjekorras, et Märt Avandiga pilti teha

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja, Los Angeles
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See on Oscarit väärt roll, läheneb Märt Avandile vanem ameeriklane ja muudkui raputab tema kätt. «Best celebrity show,» pilgutab noorem naine kaaslastele silma.

Äsja on Santa Monica linnaosas asuvas 400-kohalises Aero kinoteatris lõppenud ovatsioonidega järjekordne «Vehkleja» seanss ja sellele järgnenud küsimuste ja vastuste voor, laval Klaus Härö, Märt Avandi ja produtsent Kai Nordberg.

Neile on see päeva jooksul juba kolmas. Esimene oli Ameerika Filmiinstituudi filmikoolis, teine Ameerika režissööride gildis ja viimane on Kuldgloobuste linastus. Klaus Härö on oma sõiduvees - sütitab, viskab nalja, jutustab värvikalt. Huvitav on kuulata. Produtsent Kai ütleb, et tal on vedanud - Häröle meeldib rääkida. 

Ometi pole õhtu peakangelane tema, vaid Märt Avandi. Noor Henry Fonda või Max von Sydow, nagu Härö sõnab. Või nagu on varem sõnanud: kurb rüütel. Ameeriklastele meeldivad üldse näitlejad. Ilusad inimesed.

Avandit saadab kõige kõvem aplaus, temaga koos pilti teha ja autogrammi küsida soovib korraliku järjekorra jagu inimesi, ka Los Angeleses elavaid eestlasi.

Ometi, kui saalis viibiks Liisa Koppel - see tüdruk, kes mängib filmis Martat -, jääks ilmselt Avandigi alla. Tüdruku väljenduslik nägu, kust peegelduvad vastu kõik tema pisemadki emotsioonid, paneb saali sageli rõkkama.

Muidu aga poetatakse pisar ja siis järsku prahvatatakse naerma. Lõpus, kui juba Leningradis veheldakse, läheb päris komöödiaks kätte. Tundub, et film on õiges kohas - sellistele ilusatele muinasjuttudele võiks just siin olla kõige tänulikum publik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles