«Vehkleja» režissöör avastas Avandi «Tujurikkujast»

Hendrik Alla
, editor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaus Härö ja Märt Avandi
Klaus Härö ja Märt Avandi Foto: SCANPIX

«Vehkleja» meeskond nautis lõhet, sisefileed ja mitmesuguseid desserte. Šampanjat, valget ja roosat veini ja vett voolas ojadena, kirjeldab YLE reporter Tomi Hinkkanen Kuldgloobuste gala Hollywoodis.

Hoolimata sellest, et õhtu üsna varases faasis teatavaks tehtud parima võõrkeelse filmi auhind läks ungarlaste «Sauli pojale», tunneb «Vehkleja» režissöör Klaus Härö oma kolleegide üle rõõmu. «Natuke on muidugi kurb, et see pika reisi lõpus ei oodanud meid auhind. Aga niigi on see meile ja meie filmile suur saavutus.»

«Holokaust on aegade jooksul müüdiks muutunud,» ütles «Sauli poja» režissöör László Nemes auhinda vastu võttes. «Minu jaoks on see üks etapp inimkonna ajaloos ja ärgem seda unustagem.»

Kohe, kui auhinnagala läbi sai, suundus «Vehkleja» meeskond Warneri filmikompanii korraldatud peole, mis leidis aset samas hotellis ning kus olid kohal suurekaliibrilised filmiprodutsendid ja levitajad. Härö haaras härjal sarvist, tellis topeltviski ja asus juttu puhuma raskekaaluprodutsentidega.

««Vehkleja» on siinsetes filmiringkondades juba mõnevõrra tuntuks saanud,» ütles ta YLE reporterile. «Tegime kõva tööd ja jõudsime nullist no kui just mitte sajani, siis 70ni ikka. Meil on olnud au Soome filmi siin esindada. Soovin, et järgmisel aastal haaraks keegi teine teatepulga.»

«Vehkleja» peaosatäitjat Märt Avandit nägi Härö esimest korda Youtube’i klipis, kui vaatas «Tujurikkuja» salvestust. Seejärel käis ta vaatamas Avandiga teatrilavastust, ja ehkki režissöör ühestki sõnast aru ei saanud, sündis otsus: see mees mängib minu filmis peaosa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles