Linnateatri sünnipäevakuu pakub rohkelt eriüritusi ja toob teatri teleekraanile

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur juubelihooaja avakontsert 13. augustil 2015 Lavaaugus.
Suur juubelihooaja avakontsert 13. augustil 2015 Lavaaugus. Foto: Siim Vahur

Tallinna Linnateatri juubelihooaeg kulmineerub 13. veebruaril täituva 50. sünnipäevaga. Sünnipäevakuul veebruaris kutsub Linnateater kõiki oma sõpru osa saama nii sündmustest teatri majas, mängukavas kui ETV ekraanil.

Sünnipäevakuul avab Linnateatri keskaegne maja end linnarahvale mitme eri kandi pealt. Linnateatri 16 hoonest koosnev kompleks on alati olnud oluline osa teatrielamusest nii publiku kui teatrirahva jaoks. Milline on maja näitleja, milline aga peakunstniku või direktori jaoks? Alates 1. veebruarist näitab teatrimaja enda erinevaid nägusid: toimuvad ekskursioonid, millest igaüks on giidi nägu, giidideks on aga Linnateatri näitlejad ja teised töötajad. „Linnateater 50: sünnipäevaekskursioonid“ täpse ajakava leiab teatri kodulehelt. Piletid on müügil Piletilevis ja Linnateatri kassas.

Publik tunglemas Tallinna Linnateatri ukse taga. Fotole on jäädvustatud hetk suure juubelihooaja avapeost 13. augustil 2015. Foto:
Publik tunglemas Tallinna Linnateatri ukse taga. Fotole on jäädvustatud hetk suure juubelihooaja avapeost 13. augustil 2015. Foto: Foto: Siim Vahur

11. veebruaril avatakse Panso saalis fotonäitus „Fotograaf Mati Unt“, kus on näha Undi kaasaegseid Undi silme läbi.  Eksponeeritakse fotosid, millest suurem osa on avalikkuse ees esimest korda.

12. veebruaril kell 15.00 tähistatakse sünnipäeva sportlikus võtmes: Gustav Adolfi gümnaasiumi võimlas toimub meeste korvpallimatš, kus vastakuti on Linnateater ja Tallinna teatrite koondis.

13. veebruaril täitub pikisilmi oodatud ja pikalt tähistatud tähtpäev – 50. sünnipäev. Sel puhul peavad pidu teatri endised ja praegused töötajad: lahutatakse meelt ja kuulutatakse välja kolleegipreemiad möödunud aasta vägevamate saavutuste eest.

Linnateatri juubelile saab kaasa elada mitmete saadetega, mis koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga ETV ja ETV2 ekraanile jõuavad. 12. veebruaril kell 21.40 näeb ETV ekraanil sünnipäevasaadet: dokumentaalset sissevaadet Linnateatri päeva. 14. veebruaril on ETV2-s Linnateatrile pühendatud teemaõhtu. 17. veebruaril kell 19.00 toimub Hobuveskis kohtumisõhtu „Kontakt“ peanäitejuhi ja näitleja Elmo Nüganeniga, saade on ETV-s eetris 19. veebruaril kell 21.40. 

Publik tunglemas Tallinna Linnateatri ukse taga. Fotole on jäädvustatud hetk suure juubelihooaja avapeost 13. augustil 2015. Foto:
Publik tunglemas Tallinna Linnateatri ukse taga. Fotole on jäädvustatud hetk suure juubelihooaja avapeost 13. augustil 2015. Foto: Foto: Siim Vahur

Sünnipäevakuu puhul minnakse tagasi juurte juurde – loetakse taaskord ette näidend, mille esietendusega 13. veebruaril 1966 Salme Kultuurikeskuses Noorsooteater avati. A. Andrejevi ja M. Mikiveri näidendit „Otsustage meie üle, inimesed!“ loevad Linnateatri näitlejad (näitejuht Kalju Orro) 22. veebruaril kell 18 Väikses saalis. Üritus on tasuta; kohtade arv on piiratud, seetõtttu palume eelregistreerida Linnateatri kassas (tel. 6650 800 või kassa@linnateater.ee).

Sünnipäevakuu lõppedes jätkub juubelihooaeg „Linnateater 50“ üritustesarja, „Kontakti“ kohtumisõhtutega märtsis ja aprillis ning uuslavastustega Alo Kõrvelt, tandemilt Paavo Piik-Mari-Liis Lill ning suvelavastusega Jaanus Rohumaalt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles