Nädala album. House-müstikat arhiividest

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fingers Inc.
Fingers Inc. Foto: Kuvatõmmis

Fingers Inc.

Another Side

Alleviated

Hinne: 5

Mõnus on kuulata, kui muusikat on tehtud masinaga – kohe selline hea tunne tuleb peale, isegi võiks öelda, et teotahe. Õige muusika põhineb ju kordustel ja ega inimene nii hästi ennast ikka korrata ei suuda kui masin. Muidugi, kõige parem muusika sünnib siis, kui sellel masinal on midagi viga ja järjepidevus pole selle tõttu piisavalt täpne, seega kohal, mil masin on muutunud juba natuke inimese sarnasemaks.

Fingers Inc. oli 1980ndate teises pooles Chicagos tegutsenud vokaalhouse’i üksus, mille liikmeteks Larry Heard, Robert Owens ja Ron Wilson. Larry Heard ja Robert Owens on tänaseni ja ilmselt aegade lõpuni arvestatavad kui ühed house-muusika tähtsaimad nimed. Alustas Heard muide üldse Yesi cover-bändi liikmena ja house’ist alguses üldse lugu ei pidanud. «Kes need inimesed on ja mis nad seal vahivad,» ütles ta ikka klassikalisest klubist Warehouse mööda kõndides, kus kadunud Frankie Knuckles parasjagu muusikat mängis ja rahvas sissepääsu ootas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles