Aja auk. Poolalasti muusikud

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nirvana.
Nirvana. Foto: Kuvatõmmis

Nirvana boss Kurt Cobain tundis oma muusika akustilise formaadi suhtes suuri kõhklusi, õigupoolest kartis ta seda päris korralikult. Tegelikult ähvardas ta päev enne salvestust, et ei esine üldse, minge metsa.

Charles R. Cross kirjeldab Cobaini elust jutustavas raamatust «Taevast raskem», et mees ilmus lõpuks siiski kohale, kuigi nägi oma flanellsärgi, nädal aega pesemata pea ja kampsuninässakaga välja nagu Jacob Marley vaim. Oksendas ja tahtis heroiini, sai ka lõpuks. Hirm ei läinud ikka kuidagi üle. Produtsendid korraldasid lõpuks asjalood sedasi, et Kurti tuttavad said istuda esireas, see nagu veidi leevendas hirmu.

Stuudio ise oli kaunistatud klassikalises matusestiilis: Stargazeri liiliad, mustad küünlad. Nirvana kasutas siiski võimendeid, mis saate kontseptsiooniga päris hästi kokku ei klappinud. Cobaini kuulus ja tõesti kole kampsun müüdi muide möödunud aasta lõpul oksjonil 137 000 dollariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles