Galerii: Nukuteatri juurdeehitusele pandi nurgakivi (1)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pandi nurgakivi NUKU teatri ja muuseumi juurdeehitusele Nunne tänaval. Hoone ehitustööd algasid möödunud aasta oktoobris, teater alustab laienenud kompleksis etenduste andmist uuel hooajal.

Juurdeehitus seob senise teatrihoone ja muuseumi ühtseks tervikuks. Lisaks uuele 422 istekohaga teatrisaalile ehitatakse juurde tehnilisi ruume ja ladusid ning rajatakse väliterrass. Tänu paigaldatavale liftile paraneb oluliselt erivajadustega inimeste pääs nii NUKU muuseumisse kui ka teatri olemasolevatesse saalidesse. 

Nurgakivi asetamise tseremoonial on kohal nii kultuuriminister Indrek Saar, valmiva ehitise projekteerijad ja arhitektid ja teatritöötajad.

«NUKU teatri soov avardada oma tegevust ka visuaalteatri osas on väga tervitatav Eesti teatrimaastiku mitmekesisust silmas pidades. NUKU teatri loominguline ja tehniline potentsiaal on tunduvalt suurem, kui täna teatri kasutuses olevad ruumid seda võimaldavad. Et seda potentsiaali täielikult ära kasutada, on riigi ülesanne panna õlg alla õigete tingimuste loomisele. Uus teatrisaal võimaldab teatril luua tehniliselt huvitavaid lavastusi ning oma žanrites edasi areneda. Jääme huviga ootama uusi põnevaid lavastusi,» ütles minister Saar.

«Teatrikompleksi tagasi kolimine on väärikas algus meie juubelihooajale,» sõnas teatrijuht Joonas Tartu. «Nurgakivi asetamisega oleme teatrisaali avamisele ning kogu teatri vanalinna tagasi kolimisele taas ühe olulise sammu võrra lähemal,» rõõmustas Tartu.

2016. aasta septembris algab NUKU teatri 65. hooaeg, teatri sünnipäev on 23. märtsil 2017.

Lisaks juurdeehitusele renoveeritakse osaliselt ka Lai 1 teatrimaja. Töid teostab Riigi Kinnisvara AS-i tellimusel Ehitus5ECO OÜ.

Teatrihoone laienduse arhitektuurse lahenduse on välja töötanud OÜ Karisma Arhitektid (Risto Parve, Diana Taalfeld, Kai Süda ja Kristo Kaskpeit). Ehitusprojekti on koostanud arhitektuuri- ja inseneribüroo AS Amhold.

NUKU teater annab praegu etendusi ajutistel pindadel Auna teatrimajas Pelgulinnas, väljasõitudel üle Eesti ning rendipindadel Salme kultuurikeskuses, Hobuveskis ja Vabal Laval.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles