TMW avalikustas tänavused esinejad

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaakko-Eino Kalevi on üks Soome muusika põnevamaid kujusid
Jaakko-Eino Kalevi on üks Soome muusika põnevamaid kujusid Foto: www.weirdweirdrecordco.co

28. märtsist 3. aprillini juba kaheksandat korda toimuva uue muusika ja linnakultuuri festivali Tallinn Music Week (TMW) muusikaprogrammi on kinnitatud 237 artisti 33 riigist, neist 116 Eestist. Oma lavasid esitlevad TMW raames ka Soome parimad festivalid Flow ja Tuska. Alates 3. veebruarist on Piletilevis peale festivalipasside müügil ka kontsertide üksikpiletid.

Tänavu juba kaheksandat korda toimuv Tallinn Music Week on kujunenud üheks Lääne-, Ida- ja Kesk-Euroopa muusikakogukondade olulisimaks kohtumispaigaks ning lähiregiooni kultuurihuvilisi kokku meelitavaks linnafestivaliks. Üha rohkem välisesinejaid ligi tõmbavale festivalile laekus rekordarv esinemissoove ligi 1300 artistilt üle kogu maailma. Kavasse kinnitati 237 esinejat 33 riigist, neist 121 välis- ning 116 Eesti artisti. Lausa 24 esinejat tuleb festivalile Soomest, järgnevad 15 artistiga Taani ja 14 muusikalise saadikuga Venemaa. Üheksa artisti saabub TMW-le Ühendkuningriigist, kaheksa Poolast ning seitse Lätist. Eksootilisematest ja kaugematest riikidest on kavas esindatud Iisraeli, Liibanoni, Austraalia ja Ameerika Ühendriikide muusikud.

Rahvusvahelise kaliibriga nimedest ilmestavad programmi Brooklyni avant-rock’i grupist Black Dice tuntud Eric Copeland, Manchesteri postpungi legend The Membranes, apokalüptilis-eksperimentaalse folgi kultusnimi The Revolutionary Army of the Infant Jesus Liverpoolist, Moskva biidiskeene raskekaallane Pixelord, Kanadas elav eesti juurtega kontseptuaalse elektroonika artist Kara-Lis Coverdale ja Vene alternatiivskeene olulisemaid nimesid Theodor Bastard. Soomest saabuvad külla staažikas «antibänd» K-X-P ja põhjanaabrite uue muusika põnevamaid nähtusi Jaakko Eino Kalevi. Ilmakuulsaid Põhjamaa poegi koondab Soome impromuusiku Tatu Rönkkö ning Taani nüüdis-indie-bändi Efterklang liikmete ühine projekt Liima. Maailma dirigentide tippklassi kuuluv Kristjan Järvi esineb sünnimaal seekord koos Ühendkungriigi nimekaimate plaadikeerutajate seltskonda kuuluva DJ Mr Switchiga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles