Piret Raud kingiks presidendile lätikeelsed printsessilood

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Raud
Piret Raud Foto: Jaanus Lensment

Lastekirjanik Piret Rauale teatas Valgetähe IV klassi teenetemärgi saamisest vend Rein Raud.

«Ta helistas ja soovis palju õnne. Ma siis küsisin, et mis õnne, et mis ta nüüd räägib ja siis ta teataski, et olen saanud ordeni. Ma hakkasin selle peale kõval häälel naerma. Hästi tore ja naljakas ja armas tunne on. See on tunnustus kõigile neile, kes joonistavad ja kirjutavad lastele.»

Piret Raud tunnistab, et ta ise ei tunne end väärika inimesena, kes peaks käima aumärk rinnas. «Seepärast ajab see mind naerma ka. Samas on see hästi liigutav ja tore, sest Eesti riik on igale eestlasele armas ja kallis ja kui sealt poolt tuleb selline tunnustus, siis tekib tänutunne. See liigutab.»

Kui Piret Raud peaks valima oma loomingust ühe raamatu, mille ta tänutäheks kingiks president Toomas Hendrik Ilvesele, siis oleks selleks veebruaris Lätis ilmuva «Teistmoodi printsessilood» tõlge. «Arvan, et äkki oleks sellele raamatule siis ka lugeja olemas,» põhjendab lastekirjanik-kunstnik oma valikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles