Nädala album. Olematute filmide muusika

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfredt
Wolfredt Foto: Kuvatõmmis

Erki Pärnoja

Himmelbjerget

Erik Lindström Music 2015

Hinne: 5

Wolfredt

Neverno

Seksound

Hinne: 5

Nädala väljapaistvama albumite koosluse moodustavad kaks kodumaistest indie-bändidest tuttavat sooloalbumit. «Himmelbjerget» on Erki Pärnoja, laiemale avalikkusele tuntud kui Ewert and The Two Draggonsi kitarristi ja laulukirjutaja esimene sooloalbum. «Neverno» taga on aga indie-ansambli Pia Fraus trummimees Margus Voolpriit ehk Wolfredt. Wolfredti jaoks on kõne all olev juba tema teine sooloüllitis. Kumbki muusik on pisukeste mööndustega mänginud kõik instrumendid ise sisse.

Sarnasusi on ka sisulisi. Mõlemad plaadid on puhas instrumentaalmuusika. Sõnadelt on võetud nende jõud sellega, et neid ei olegi, on ainult puhas emotsioon: muusika. Mõlemal juhul ehitub muusika hüpnotiseerivatele kordustele, mille pinnalt luuakse dünaamikat ja liikumisi. Maalitakse maastikke. Mõlemad plaadid on täis filmimuusikat filmidele, mida ei ole olemas. Siin on lugusid, mis sobituks hästi taustaks sisutihedale pildireale, kui ka lendutõrumispuhanguid, mis võiksid võtta kandva rolli lakoonilisema pildi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles