Märt Avandi: vahva, aga nii noorelt!

Piret Kooli
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees tabas Valge tähe teenetemärgi vastse kavaleri Märt Avandi telefonitsi ning soovis esimesena näitlejale ja heategevuse korraldajale õnne.

Nagu medalite jagamisel kombeks, küsisime meiegi nüüd Avandilt: mis tunne on saada presidendilt IV klassi teenetemärk?

„Neljanda klassi … oo, ossa püha püss – päris noorelt. Vahva, aga nii noorelt!?

Täitsa vägev ju!

Muidugi on tore tunne, aga midagi rohkemat ei oska ma hetkel öelda, kuna oleme pojaga keset Brüsselit, läksime Hermanniga muumiate näitust vaatama ja siit te mu nüüd tabasitegi. Oleme seega pisut katkendliku leviga kohas – ikkagi muumiad noh.

Oh, oot ma nüüd natuke hingan rahulikult sisse ja välja, et suudaksin midagi adekvaatset öelda…

Väga austav on see teadmine küll, suur aitäh!”

Märt Avandi on alates möödunud sügisest Endla teatri näitleja ja töötanud samas teatris ka aastatel 2006-2008. Aastatel 2009-2014 töötas ta Eesti draamateatris ja 2004-2006 Rakvere teatris.

Avandi on tuntust kogunud veel laulja, filmi- ja telenäitleja ning saatejuhina. Tema viimatine filmiroll on peaosatäitja kehastamine mängufilmis „Vehkleja”. Avandi on Eesti vähihaigete laste vanemate liidu kõneisik ja esimees ning heategevusliku Pardiralli üks alustalasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles