Ugala kolib suveks Vargamäele

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Aardam, Reelika Räim ja Kristiina Alliksaar ja Kalju Kertsmik.
Ott Aardam, Reelika Räim ja Kristiina Alliksaar ja Kalju Kertsmik. Foto: Heigo Teder

Täna sõlmiti koostööleping SA Ugala Teater, SA A.H.Tammsaare Muuseum Vargamäel ja Albu valla vahel! See tähendab, et tänavuse suve suur vabaõhulavastus tehakse just Vargamäel – Vallo Kirs võtab ette «Kõrboja perenaise».

Anton Hansen Tammsaare «Kõrboja perenaine» on lugu inimestest, kes uskusid, elasid ja armastasid. Aga nii nagu elus ikka – jääb armastust ikka väheks. Ikka jääb ta hiljaks. Ikka on teda liiga vähe. Ikka kipub ta katki minema. Ja ikka peab tema pärast sabas seisma.

Lavastaja Vallo Kirsile ja Ugala teatri näitlejatele mõeldes on Tammsaare romaani «Kõrboja peremees» põhjal näidendi kirjutanud Eesti teatrisõpradele hästi tuntud Tammsaare tõlgendaja-lavastaja Urmas Lennuk.

Ugala lubab, et Tammsaare vabaõhumuuseumis Vargamäel mängtakse juulis ja augustis ainult 15 etendust. Lavastuse kunstnikuks on Kristjan Suits, kostüümikunstnikuks Pille Küngas ning muusikaline kujunduse autoriteks Peeter Konovalov ja Kulno Malva.

Lavastuses mängivad Ott Aardam, Kadri Lepp, Adeele Sepp, Luule Komissarov, Andres Tabun, Tanel Ingi, Janek Vadi, Rait Õunapuu jpt. Kokku on laval üle 30 näitleja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles