Galerii: Esimese «Klassiku sõbra» tiitli pälvis Rutt Hinrikus

Rein Veidemann
, TLÜ emeriitprofessor / Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval tunnustas Tammsaare ja Vilde Sõprade Selts Kadriorus Tammsaare Majamuuseumis  «Klassiku sõbra» tiitliga teenekat kirjandusuurijat, Kirjandusmuuseumi teadurit Rutt Hinrikust.  

Tiitli juurde kuulub kunstnik Marje Üksine graafiline leht «Kõik on üks». Rutt Hinrikus on kirjutanud artikleid eesti kirjandusest  1973. aastast alates, koostanud koos kolleegidega  albume klassikute elust ja loomingust, teiste hulgas «Tammsaare sõnas ja pildis» ja «Marie Under». MTÜ «Eesti elulood» juhina on Hinrikus korraldanud  eestlaste elulugude kogumist ning publitseerimist. Ta on pühendunult tagasi toonud Kodu-Eesti kirjandusväljale  mitmeid pagulasautoreid, kirjutanud nii Karl Ristikivist, Ain Kalmusest, Reed Mornist, Helga Nõust, Elin Toonast, Asta Willmannist jpt. Kolleegide hinnangul on Rutt Hinrikus  üks vähestest, kes enamuse eesti proosast läbi lugenud.  

«Klassiku sõbra» tiitlit omistav Tammsaare ja Vilde Sõprade Selts asutati läinud aasta detsembris eesmärgiga hoida elavana eesti kirjandusklassikat ning toetada Tammsaare ja Vilde majamuuseume nende tegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles