Kultuuriminister soovib riigieelarvest 7,4 miljonit eurot Kalevi staadion remontimiseks

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupidu.
Tantsupidu. Foto: Marianne Loorents

Kultuurimister Indrek Saar tunnistas täna riigikogus esinedes, et tantsupeo traditsiooni hoidmise ja arendamise sõlmküsimus on Kalevi staadioni tulevik.

«Tantsurahvas peab Kalevi staadioni oma teiseks koduks. Kindlasti pole teile uudis, et staadion on korrast ära ja vajab lähiaastatel suurt investeeringut. Koostöös tantsurahva, spordiselts Kalevi ja Tallinna linnaga oleme otsinud võimalusi, et riigi ja linna toetustega saaks korda tantsuväljak, kuid samas paraneksid ka sportimisvõimalused Tallinnas.»

Saar sõnas, et kultuuriministeerium teeb seega ettepaneku leida riigieelarve strateegia 2017-2020 protsessi käigus 7,4 miljonit eurot Kalevi staadioni rekonstrueerimiseks.

«Oleks igati väärikas, et 2019. aastal, kui tähistame üheskoos 150. aasta möödumist esimesest laulupeost ja peame kahekümnendat tantsupidu, oleks tantsijate teine kodu valmis. Riigipoolse toetuse eeldus on Tallinna linna samaväärne panus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles