Eesti filmiprojekt võitis Berliini kaastootmisturul auhinna (1)

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seltsimees laps».
«Seltsimees laps». Foto: Repro

Moonika Siimetsa kavandatav debüütmängufilm «Seltsimees laps» sai Berliini filmifestivali rahvusvahelisel kaastootmisturul suure huvi ja sooja vastuvõtu osaliseks, leides Eurimages'i žürii poolt äramärkimist.

Eurimages on Euroopa filmi toetusfond.

Film räägib loo kuueaastasest Leelost, kelle ema saadetakse stalinistlike repressioonide käigus Siberi vangilaagrisse. Ema tagasi ootav väike tüdruk peab õppima, kuidas jääda iseendaks, vaatamata kodumaal toimuvatele süngetele ja kohati ka tragikoomilistele sündmustele.

Stsenaarium põhineb Leelo Tungla raamatutel «Seltsimees laps» ja «Samet ja saepuru».

«Tegu on tragikomöödiaga, kus üks silm naerab ja teine nutab. «Oluliseks märksõnaks on «grotesk». Just sellest vaimust on kantud ka algallikaks olev tekst, sellised on kuueaastase Leeloga juhtuvad olukorrad ning selline on ajastuvaim, mis oli ühtaegu täis koledusi, õõva ja hirmu, samas absurdi, naljakat anekdootlikkust, lustakaid sõnamänge,» on Moonika Siimets varem öelnud.

Filmi operaator on Rein Kotov, kunstnik Jaagup Roomet ja produtsent Riina Sildos.

Esilinastus on planeeritud 2018. aastasse.

«Seltsimees laps» on esimene Eesti filmiprojekt, mis on valitud Berliini rahvusvahelisele kaastootmisturule.

Filmiprojekti on arendatud Eesti Vabariik 100 mängufilmide programmi raames.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles