Galerii: Siim Kallase pension läheb teatraalidele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Uue Teatri lavastuse «Ird K.» dramaturgile ja lavastajale Ivar Põllule ning peaosatäitjale Nero Urkele anti täna pidulikult üle Kristi ja Siim Kallase fondi esimene stipendium.

«Kõiki asjaolusid, minu praegust tööd ja teenistust arvestades tundus kohatu vastu võtta riigikogu pension,» tunnistas Euroopa Komisjoni asepresident ja transpordivolinik.

Mõttele annetada pension Eesti Rahvuskultuuri Fondi, kus siis igal aastal eraldatakse 20 000 krooni stipendiumiks Eesti ajaloo mõtestamiseks teatris tuli Siim Kallas vahetult peale Eesti Draamateatris Merle Karusoo lavastuse «Sigma TAU-C705» nägemist.

«Mäletan, et kõndisin oma kodus trepist üles ja äkki tuli idee, aga miks mitte,» meenutab Siim Kallas. Kristi Kallas lisab, et neile väga meeldis Rein Oja Gustav Naanina, tema interpreteering. Oli aeg, mil Siim ja Kristi Kallas vaatasid ära kõik Eestis esietendunud lavastused. «See oli elustiili osa. Kui sa polnud käinud teatris, siis sind polnud olemas,» selgitab Siim Kallas, lubades, et Eestisse tagasi kolides jätkavad nad seda elustiili.

Kristi ja Siim Kallase stipendiumile kandideerisid 1. septembrist 2009 - 31. augustini 2010 valminud lavastused, otsust aitas langetada fondi halduskogu koosseisus Jaak Allik, Kärt Johanson, Siim Kallas, Margus Mikomägi, Tõnis Mägi ja Daniel Vaarik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles