NUKU teater paneb Ellen Niidu räppima

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastelavastus «Krõll»
Lastelavastus «Krõll» Foto: Nuku

28. veebruaril esietendub NUKU teatris Ellen Niidu värsslugudel põhinev lastelavastus «Krõll».

«Krõlli» dramatiseerija ja lavastaja Vahur Keller sõnab, et Krõlliga seostus tal kohe ulakuse või mängulisuse vaim. «Krõll on tegelane või olend, kes on alati raamidest väljas,» kirjeldab Keller.

Lavastuses kasutatakse Ellen Niidu «Krõlliraamatust» pärit kaht luuletust. Rullub lahti lugu, kus ühele perele tuleb külla Krõll, kes täidab koos lastega maja möllu ja käraga. Loomulikult vanematele selline korralagedus ei meeldi, aga peagi saab kõigile selgeks, et ilma Krõllita oleks elu tühi ja igav.

Laval näeb Eestis vähe kasutusel olnud live-animation’it ehk otseanimatsiooni, kus publik näeb samaaegselt näitlejate mängu laval ja videoekraanile ilmuvat täpset ja rütmistatud filmi samadest stseenidest. Kaameraoperaatori rolli täidab näitleja Kadri Kalda, kes on pärast aastast pausi taas NUKU teatris tagasi.

Lavastuse helimaailma loob näitleja Mart Müürisepp, kelle jaoks on see esimene lavastuse muusikaline kujundustöö. «Mart on loonud väga põneva helimaailma. Võib öelda, et paneme Ellen Niidu räppima ehk näitlejad esitavad nii mõnegi luulerea hoopis räpina,» kirjeldab lavastaja.

Krõll ise astub lavale väga erinevates mõõtmetes ning vormides nukkudena. Temaga mängivad näitlejad Kaisa Selde, Jevgeni Moissejenko, Mihkel Tikerpalu ja Kadri Kalda. Krõlli ja lava on nukuteatri-näoliseks loonud Sandra Lange, tantsima paneb Krõlli Siim Tõniste, valgust loob Targo Miilimaa.

«Krõlli» esietendus toimub NUKU Auna teatrimajas 28. veebruaril kell 12 ja lavastus on sobilik kõigile alates 4. eluaastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles