Raadioteatris on tulekul Indrek Koffi hüsteerilise traktaadi esietendus

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI, 08DEC15.
Kirjanikupalka saama hakkav kirjanik INDREK KOFF. Pildil INDREK KOFF enda tõlgitud Michel Houellebecq "Kaart ja Territoorium" raamatuga.
tõlkija, raamatud, kirjanikupalk, kirjaniku palk, töötasu, kass, lemmikloom
tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES
TALLINN, EESTI, 08DEC15. Kirjanikupalka saama hakkav kirjanik INDREK KOFF. Pildil INDREK KOFF enda tõlgitud Michel Houellebecq "Kaart ja Territoorium" raamatuga. tõlkija, raamatud, kirjanikupalk, kirjaniku palk, töötasu, kass, lemmikloom tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Raadioteatris esietendub Indrek Koffi hüsteeriline traktaat «Eestluse elujõust». Pealkiri viitab  keeleteadlase, folkloristi, usundiloolase Oskar Looritsa (1900 – 1961) Rootsis 1951. aastal ilmunud raamatule «Eestluse elujõud», kus autor analüüsis eestlaste väärtusteadvust, hoiakuid, eneseväljendust.

Loorits nimetas end rahvuspsühholoogiks, teda peetaksegi selle sõnapaari autoriks.  Indrek Koffi (sünd. 1975) «Eestluse elujõust» ilmus 2010. aastal, žanriteülene teos pälvis Kultuurikapitali luuleauhinna. Vaimukas tekst koosneb käibefraasidest ja lendlausetest, mis tulevad tuttavad ette igale eestlasele, pakuvad äratundmisrõõmu, aga ka -piinlikkust. See on võimalus viivuks seisatada, kuulatada oma ümbrust ja sisemust, mõtestada eestluse tuuma huumori, eneseiroonia ja tõsiduse piiril. 

Stsenarist, lavastaja  ja muusikaline kujundaja on Taago Tubin. Helirežissöör Külli Tüli. Esitavad TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti eriala 11. lennu tudengid Grete Jürgenson, Helena Kesonen, Jaune Kimmel, Liisu Krass, Getter Meresmaa, Märten Matsu, Ringo Ramul, Karl Robert Saaremäe, Karl Sakrits, Martin Tikk, Tanel Ting, Mihkel Vendel ning õppejõud Taago Tubin ja Kalju Komissarov.

Esietendused 27. veebruaril kell 19.05. Vikerraadios, 5. märtsil kell 9 Raadio 2s, 13. märtsil kell 15.05 Klassikaraadios.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles