Eesti juudi kogukond leinab Eri Klasi

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eri Klas 1999. aastal.
Eri Klas 1999. aastal. Foto: Peeter Langovits

Eesti Juudi Kogukond ja Tallinna sünagoog leinavad ja tunnevad kogu südamest kaasa perekond Klasile kõigi poolt armastatud maestro Eri Klasi lahkumise puhul.

Eri Klas on pärit Eesti kuulsast juudi perekonnast. Tema vanaisa oli enne Teist maailmasõda Juudi Kogukonna ja Suure Sünagoogi hazan ja kantor. Eri elas koos perega palvemajas-sünagoogis Kreutzwaldi tänavas, kus tema vanaisa töötas, ning sai kodust kaasa suure ande ja armastuse muusika vastu.

Eesti Juudi Kogukonna esimees Alla Jakobson märkis: «Me hindame väga Eri Klasi suurepäraseid loomingulisi õhtuid Eesti Juutide Foorumi «Jahad» raames. Maestro Eri Klas oli muusik, keda tundis kogu maailm. Ta tegi väga palju Eesti ja kogu maailma muusika ja kultuuri heaks. Terve kogukond tervitas teda esimese Hannukkah küünla pidulikul süütamisel 2014. aasta detsembris.»

«Palvetame tema hinge eest ja selle eest, et kõik see, mille Eri Klas kinkis maailmale, ärataks ka meid tegema head, et maailm muutuks paremaks paigaks,»  lisas Eesti pearabi Shmuel Kot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles