Kultuuriministeeriumis on tööl teatrinõunik

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanuti Gildi SAALi juht, Baltoscandali kunstiline juht Priit Raud ja Katre Väli.
Kanuti Gildi SAALi juht, Baltoscandali kunstiline juht Priit Raud ja Katre Väli. Foto: Andres Putting / presidendi kantselei

 1. märtsil alustab kultuuriministeeriumi teatrinõunikuna tööd Katre Väli.

Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsleri Hillar Seina sõnul oli valikukomisjoni otsus üksmeelne. «Katre Välil on laialdased teadmised teatrivaldkonnast ning ta on kursis ka kitsaskohtadega,» ütles Sein.  

Katre Väli enese sõnul on Eesti teatrimaastik oma mitmekesisuses väga haarav tegutsemisvaldkond, millega ta on kokku puutunud mitmesugustes aspektides ja rollides – ülikoolis teatrisemiootikat õpetades, Eesti Teatri Agentuuris teatriinfot vahendades, projekte juhtides ning teatrifestivale korraldades. «Teatrinõunikuna on minu esimene oluline tegevus etendusasutuste seaduse muutmine, sellega kaasnevad arutelud ning probleemkohtadega tegelemine. Edaspidi tuleb tegelda Eesti festivalimaastikul toimuvaga, sealhulgas Draama festivali tulevikuga, ning korraldada tuleb ka Eesti etenduskunstide välismaal tutvustamist,» lisas Väli.

Katre Väli on omandanud magistrikraadi semiootika ja kulturoloogia alal Tartu Ülikoolis, kus tema magistritöö teema oli «Luulelavastus tänapäeva Eesti teatris». Enne teatrinõuniku ametikohale asumist töötas Väli SA Eesti Teatri Agentuur teatriinfo koordinaatorina. Ta on tegutsenud ka õppejõuna, osalenud ettekannetega luuleteatrist ja etenduse analüüsist semiootika ja teatrivaldkonna konverentsidel ning kirjutanud teatri- ja filmikriitikat.

Katre Väli on Eesti Teatriuurijate ja -kriitikute ühenduse ning Eesti Semiootika Seltsi liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles