Indrek Hargla tutvustab uut kriminaalromaani

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hargla
Indrek Hargla Foto: Mihkel Maripuu

Menukirjanik Indrek Hargla esitleb täna Rahva Raamatus ja homme Solarise Apollos oma uut kriminaalromaani «Raudrästiku aeg».

Täna, 3. märtsil kell 18:00 räägib kirjanik Indrek Hargla Viru Keskuse Rahva Raamatus oma uuest ajaloolist kriminaalromaani «Raudrästiku aeg». Autoriga vestleb ajakirjanik ja krimikirjanduse-teemalise blogi autor Jaan Martinson. Raamatut loeb ette näitleja Liisa Pulk.

Reedel on kõigil huvilistel aga võimalus minna Solarise Apollosse, kus toimub Indrek Hargla autogrammitund. Apollos algab «Raudrästiku aeg» tutvustav üritus reedel, 4. märtsil kell 18.00.

«Raudrästiku aeg» tegevus toimub alternatiivajaloolises muinasaja Eestis. Selle riigi nimi on Kuningavald ning muistses Viljandis, mida siis Veelindeks kutsuti, valitseb noor kuningas Uljas. Romaani peategelaseks on kuninga nõunik Koiola Aotõiv, kelle terav vaist ja nutikus aitavad tal lahendada mitu mõrvamõistatust. Aotõivi retked viivad teda ka Saaremaale Kaali linnusesse, kuhu on saabunud saladuslik rändur Kreekast, ning tänapäeva Tallinna asukohta, kus muistse Rävala pealinn Iru rivaalitseb Härjapää linnusega. 

See on tuhande aasta tagune aeg, mil kaugel Põhjalas usutakse olevat jumalate koda ja laevamehed käivad mööda jõgesid kauplemas lõunamaaturgudel; aeg, mil idast ja läänest ründavad Kuningavalda raevukad viikingid ning Euroopast saabuvad ristiusumisjonärid, kuulutades patuhimu hukatuslikkust ja lunastust läbi Jeesusjumala. Panused on kõrged ja intriigid surmavad. See on raudrästiku aeg.

Foto: Raamat
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles