Eestlaste «lemmikiirlase» Martin McDonaghi uus lavastus TÄNA kinolinal

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reklaam

Martin McDonagh on kuulus iiri näitekirjanik ja lavastaja, kes viimasel ajal on üha enam hakanud kanda kinnitama filmimaailmas. 3. märtsil näeb Tallinnas Coca-Cola Plazas tema «Võllamehi», esimest tükki, mille ta kodumandril viimase kümne aasta jooksul lavastanud ja kirjutanud on. Kordusena näeb seda Londoni tänavuse teatrihooaja sensatsiooni ka 8. märtsil Tartu kinos Ekraan.

McDonaghi karjäär algas 1996. aastal kui ta lavastas esimese näidendi oma Leenane’i triloogiast. Teda on nimetatud ka Eesti teatri «lemmikiirlaseks», sest kõik tema etendused on meie teatri lavadele jõudnud. Viimati tema «Kadunud käsi» 2011. aastal Sadamateatris ning üks NO-teatri esimesi lavastusi oli Tiit Ojasoo versioon McDonaghi «Padjamehest». Teda on mängitud veel Eesti Draamateatris, Linnateatris ja Rakvere Teatris.

Vahepeal filmitegemisele pühendunud McDonaghit saatis ka sel rindel edu, sest tema täispikk debüütmängufilm «Palgamõrvarid Brügges» sai parima originaalstsenaariumi Oscari nominatsiooni.

Tema uus lavastus «Võllamehed» on lugu riigi paremuselt teisest võllatõmbajast, kes peab eluga kuidagi hakkama saama pärast seda kui saareriigis poomine ära keelatakse. Aasta parimaks briti tükiks tituleeritud lavastuses on irooniline McDonagh oma parimas vormis.

Piletid ja info siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles