Mis on Michel Houellebecqi menu saladus?

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Houellebecq
Michel Houellebecq Foto: Kuvatõmmis

Kui sügisesed kirjanduskohvikud vaatlesid lähemalt naisautorite raamatuid, siis 2016. aasta esimesel KirjandusAida õhtul kaeme, millest kirjutavad mehed. Ootame kõiki naistepäeval, 8. märtsil kell 18 Kloostri Aidas.

Michel Houellebecq on üle maailma tuntud prantsuse romaanikirjanik, kes oskab oma teostes kaasaega talle ainuomasel moel mõtestada ning kellele meeldib luua müüte iseenda kohta. Alžeerias sündinud autori romaanid saavad ohtra vastaka vastukaja osaliseks ja meilgi on välja antud mitu tema romaani. Neist “Kaart ja territoorium”, eesti keeles ilmunud 2013. aastal, on jõudnud juba ka Eesti Draamateatri lavale. Möödunud aastal ilmus “Saare võimalikkus” ja järgmine teos on juba tõlkimisel. Michel Houellebecqi salailmu aitab avada tõlkija Triinu Tamm.

Möödunud aasta lõpul ilmus eesti keeles šveitsi kirjaniku Christian Krachti romaan “Impeerium”, mis on pärast 2012. aastal avaldamist tõlgitud enam kui 20 keelde. Krachti romaan jutustab August Engelhardtist, kes läks 20. sajandi alguses Uus-Guineasse, et luua seal nudismil ja kookospähklidieedil põhinev utoopiline ühiskond. Veendunud taimetoitlasena oli Engelhardt kindel, et kookospähkel on jumala loodud taimede seas täius ise. Kracht on oma romaanis andnud Engelhardtile omajagu teistsuguse elu, kust ei puudu ei seiklused ega kangelasele sobilikud kannatused. Raamatust kõneleb lähemalt Peeter Helme.

KirjandusAida korraldajad on juba pikalt nuputanud selle üle, kuidas on nii, et mõni raamat levib välgukiirusel üle terve maailma, sellal kui teised elavad oma elu rahulikult ja vaikselt. Nõnda kutsusimegi külla suure kogemustepagasiga kirjastaja Krista Kaera, kes aitab kiigata rahvusvahelise raamatuturunduse telgitagustesse.

Katkendeid raamatutest loeb Maria Lee Liivak. Muusikalisi vahepalu esitab Kaspar Uljas. Õhtut juhivad PI Filimonov ja Kätlin Kaldmaa.

Kõigi kohvikukülastajate vahel loositakse välja kõnealuste autorite raamatud. Raamatuid saab ka kaasa osta.

Kohvikuõhtud toimuvad Tallinnas Kloostri Aidas Vene tn 14. Üritus on tasuta, registreerida pole vaja ning kõik on oodatud!

Kohvikuõhtuid korraldavad Euroopa Komisjoni esindus Eestis ja Eesti PEN.

Lisainfo:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles