Estonia järgmise hooaja rikkalik gurmeevalik nüüd müügil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rahvusooper Estonia

Estonia 111. hooaeg on nagu rikkaliku valikuga gurmeemenüü – mitmekülgsest repertuaarist leiab naudingut igale maitsele. Uue hooaja etenduste piletid on nüüd müügil!

Hooaeg algab 13. augustil Jerry Bocki menumuusikali „Viiuldaja katusel“ etendustega. Esimesega neist tähistame armastatud laulja Helgi Sallo 75. sünnipäeva. Traditsiooniline Vana Tallinn Gala toob rahvusooperi solistid, koori ja orkestri koos mitmete tuntud külalissolistidega 25. augustil Tartu ja 27. augustil Tallinna publiku ette. 15. septembril tähistab Estonia kauaaegse balletisolisti Aime Leisi 80. sünnipäeva „Uinuva kaunitari“ etendusega.

Esimese uuslavastusena jõuab septembris lavale Richard Wagneri romantiline ooper „Lendav Hollandlane“. Lavastaja Pamela Recinella, kunstnik Yannis Thavoris ning videokunstnike ühendus Apparati Effimeri on loonud Wagneri tormisest ja põnevast loost kaasaegse ning äärmiselt visuaalse lavastuse.

10.–13. oktoobrini toimub suurejooneline ooperi- ja balletifestival „Narva täis muusikat“, mille jooksul saavad Ida-Virumaa teatrisõbrad vaadata-kuulata Tšaikovski balletti „Uinuv kaunitar“, Verdi ooperit „La traviata“, beebikontserte, kammerkontserte, ooperigalat ja Ida-Virumaa noori kaasavat projekti, mis lõpeb piduliku kontsert-etendusega. Festivali raames toimub pea 30 üritust ning külla sõidab üle 200 estoonlase. Narva festivali piletid on müügil alates 29. märtsist.

Rahulikul hingedeajal kõlab Tallinna Jaani kirikus Mozarti Reekviem Estonia solistide, koori ja orkestri esituses. 2. novembril toimuvat kontserti juhatab Risto Joost.

Sügishooaja balletisündmusena toob Eesti Rahvusballett vaatajateni balletiõhtud, mille raames esietenduvad Eestis seni tundmatud lühiballetid: 4. novembril Kenneth MacMillani „Laul maast“ Mahleri samanimelisele kantaat-sümfooniale ja James Kudelka „Aastaajad“ Vivaldi muusikale ning 12. novembril Toomas Eduri „Vaikivad monoloogid“ eesti heliloojate teostele. Balletiõhtuid ühendavaks märksõnaks võiks olla keskendumine inimloomuse salapärastele varjatud tahkudele ja inimeseks olemise rõõmudele.

Kaheksateistkümnendat korda tervitab rahvusooper ooperipublikut kontserdilavalt, kus 12. novembril toimub Gaetano Donizetti ooperi „Anna Bolena“ kontsertettekanne. Ooper on tõene ja liigutav lugu Henry VIII soosingust ja armastusest ilma jäänud kuninganna viimastest päevadest salasepitsustest kubisevas õukonnas. Donizetti muusika pakub hõrku naudingut muusikast, mis on kirjutatud kõigi bel canto kuldajastu reeglite järgi.

16. novembrist on lapsed oodatud kammersaali vaatama Sipsiku armsaid seiklusi lastelavastuses „Sipsik ja vana aja asjad“. Vanad lapsepõlvemängud ja Sipsiku tegemised toob lasteni lavastaja Kati Kivitar, kelle nägemuses ärkab ellu Leino Rei dramatiseering Eno Raua armastatud lastejutust.

Pühadehooaega mahub traditsiooniline rahvusooperi jõulukontsert „Rahvusooperi jõulutervitus“ Tallinna Jaani kirikus 20. detsembril ja aastavahetuse ball glamuursete 1930ndate atmosfääris.

Uuele aastale annab tooni Mozarti koomilise ooperi „Figaro pulm“ esietendus 3. veebruaril. Ooper jutustab ühest ainsast päevast täis kirglikku flirti, pööraseid sündmusi ja koomilisi juhtumisi. Mozarti muusika pulbitseb energiast, alates säravast avamängust kuni lennukate aariate ja värvikate ansambliteni, mis on paelunud publikut esietendusest alates.

10. veebruari „Aida“ etendusega teeb rahvusooper kummarduse 75. aastaseks saavale Mati Palmile, kelle jõuline bass on aastakümneid kõlanud Estonia laval.

16. veebruaril annab Estonia orkester seitsmendat korda sümfooniakontserdi „Kuldse klassika“ sarja raames Estonia kontserdisaalis. Dirigeerib Vello Pähn.

Kevadhooaja balletisündmusena jõuab 7. aprillil lavale igihaljas klassika „Giselle“, mis pakub Mary Skeapingi tõlgenduses unustamatu elamuse romantika, õhulise koreograafia ja Adami muusika kooslusest.

25. ja 26. aprillil teeb rahvusooper koostööd Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ooperistuudioga Tambergi romantilises ooperis „Cyrano de Bergerac“. Nimiosas Rauno Elp, teistes osades EMTA noored lauljad.

29. aprillil tähistab Estonia rahvusvahelist tantsupäeva balletigalaga.

111. hooaeg lõppeb Carl Zelleri lustaka operetiga „Linnukaupleja“, mille tegevus toimub 18. sajandi Baieris. Teoses kujutatakse heasüdamlik-humoristlikus kõverpeeglis tolleaegset õukonda, selle pisikesi intriige ja pisut ka külaromantikat. Opereti toob Estonia lavale Marko Matvere. Viimati oli teos Estonia mängukavas hooajal 1954/55.

111. hooajal rändab Estonia lähedale ja kaugele külla sõpradele, kes armastavad teatrit. Teatrielamusi jagub Pärnusse, Tartusse, Paidesse, Jõhvi ja Viljandisse. Külla minnakse Verdi ooperiga „Rigoletto“, Loewe’ muusikaliga „Minu veetlev leedi“, lühiballettidega „Vaikivad monoloogid“ ja „Aastaajad“ ning Tubina balletiga „Kratt“.

Kogu Rahvusooper Estonia gurmeevalikuga saate tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles