«Doktor Silva»: möll perearstikeskuses (1)

Aurelia Aasa
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viire Valdma
Viire Valdma Foto: TV3

«Doktor Silvat» reklaamitakse komöödiasarjana. Omajagu huumorit seriaalis ka on, aga rafineeritud naljadest enam loob fooni inimeste halenaljakalt mõjuv arulagedus.

Lugu keerleb ümber Järva-Jaani perearstikeskuse, mille ainsaks täiemõistuslikuks liikmeks näib esmapilgul olevat uus perearst Silva (Viire Valdma). Endine tohter Heimar (Jüri Vlassov) täidab eluhallust eelkõige viinaga, pereõde Ester (Kersti Tombak) ei soovi muutustega leppida ning näeks oma kolleegina piiritusest läbi imbunud Heimarit. Vastuvõtusekretär Annika (Brigitte Hunt) on võtnud pugeja positsiooni ning hambaarst (Andres Tabun) ei näi üldse ümbritsevaid muutusi märkavat. Kas taotluslikult või juhuslikult kumavad seriaalist läbi tugevad stereotüübid.

Pealinnast saabunud Silva on erudeeritud, väljapeetud stiilitajuga daam. Kohalikud elanikud on kapseldunud maaelu argiraamistikku, mida kujutatakse filmilindil kurbnaljakates toonides. Ilmekalt esitatud, kuid kohati lihtsakoelisust, isegi rumalust ilmutavad tegelased kutsuvad ühtaegu esile nii naerukihinat kui ängistust. Vilksamisi vaade Estri kummiplätudele, piiritusekastiga ringi rändav Heimar või Silva ukse taha saabunud purjakil külanoored loovad pildi kohalike argipäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles