Rahva Raamat valiti maailma nelja parima raamatupoe hulka

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suurima raamatumüüja Rahva Raamatu Viru Keskuses asuv kauplus on nomineeritud üheks neljast tänavusest maailma parimast raamatupoest, teatas Euroopa suurimaid kirjastajate kohtumispaiku, Londoni raamatumess.

Rahva Raamat kandideerib raamatupoe konkursil sisuliselt terve maailma nii suurte kui väikeste riikide raamatupoodidega. Rahva Raamatu Viru Keskuses asuva kaupluse kõrval on tänavused maailma parimad raamatukaupluste nominendid Austraalia raamatupood Readings, Itaalia raamatupood Hoepli ja Hiina raamatupood Sanlian Bookhouse.

Mis teeb ühest poest maailma parima raamatukaupluse?

vastab Rahva Raamatu turundusjuht Airi Ilisson-Cruz: Meie hinnangul on ühes maailma parimas raamatupoes hubane keskkond, väga hea valik raamatuid kõigile raamatusõpradele, ning seda nii eesti, inglise kui vene keeles, ning täpselt niisamuti professionaalne ja sõbralik teenindus.

Seda ka Eesti suurim raamatumüüja Rahva Raamat igapäevaselt pakub - meile on ühest küljest hästi tähtsad professionaalsus ja raamatutele pühendumine ning teisalt oleme me kohalike kogukondade kaasaja ja toetaja, pakkudes iga nädalaselt põnevaid esitlusi ning kaasates ka kirjanikke meie eri tegevustesse.

Eraldi võib vast ka veel välja tuua, et oleme sajandipikkuse kogemusega kultuuri ja teadmiste vahendaja ning meie missioon ka täna on jagada teadmisi ja avastamisrõõmu, ehk et me teeme kõik selleks, et inimesed loeksid rohkem ja nende maailmapilt muutuks rikkamaks. Tegutseme alati selles suunas, et meie poodides ei toimuks vaid müügitegevused, vaid oleksid alati esindatud ja esile toodud Eesti kultuuri ja kirjanduse toetamisega seotud tegevused.

Kuidas ja milliste kategooriate järgi raamatukauplusi hinnatakse?

Kui rääkida sellest võistlusest, siis seal olidki välja toodud needsamad kategooriad – hubane keskkond, kvaliteetne teenindus ning korralik raamatuvalik.

Kuidas toimus konkursile kandideerimine?

Esmase ettepaneku tegid Soome kirjastajad, kes tõid välja, et Viru Keskuse raamatukauplus väärib maailma parima raamatupoe tiitlit. Tänu nende soovitustele julgesime saata pildid ning avalduse ja sealt läks pall veerema.

«Maailma parima raamatupoe nominatsioon on meile suur au – Viru Keskuses asuv Rahva Raamatu esinduspood on oma koha kinnistanud tuhandete kultuurihuviliste eestlaste südames ning võitnud Eestis auhindu,» märkis Ilisson-Cruz. «Rahva Raamatu visioon on olla Euroopa kõige lugejasõbralikum raamatumüüja ning rõõm on näha, et oleme selle täitmisele väga lähedal.  Eestlased armastavad raamatuid ning seda on igati näha ka meie kauplusest – Viru Keskuse raamatukauplus pole juba aastaid ainuüksi raamatupood, vaid on kujunenud igapäevaseks kohtumispaigaks raamatusõpradele.»

Eesti suurima tootevalikuga raamatupood avas Viru Keskuse kolmandal korrusel uksed 12 aastat tagasi, laienedes kolm aastat hiljem neljandale korrusele, mille tulemusel sündis Baltikumi üks suurimaid raamatupoode. Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses toimuvad igal nädalal põnevad raamatuesitlused ja kultuurisündmused ning eestikeelsete raamatute kõrval on esindatud ka korralik vene ja inglise keele valik.

Homme, 9. märtsil tähistab Viru Keskuse Rahva Raamat värsket nominatsiooni ka kohapeal, pakkudes kõigile ostjatele tasuta La Muu ökojäätist. «Kõik kolmapäevased ostjad on oodatud nautima kaupluses tegutseva kohviku La Muu imemaitsvaid jäätisi. Tulge ja tähistage koos meiega!» lisas Ilisson-Cruz.

Aasta raamatupoe auhinna annab London Book Fair koostöös UK Kirjastajate Assotsiatsiooniga välja esmakordselt ning see on üks 14 ülemaailmsest kirjastajaid esindavast ja tutvustavast kategooriast. Korraldajate sõnul on auhinna eesmärgiks näidata, et tänapäevased raamatupoed pole mitte ainult uute raamatute tutvustamise kohad, vaid teadvustavad ka inimestele, et maailmas on juba ka olemas hästi palju raamatuid, mis väärivad lugemist.

Maailma parim raamatukauplus selgub tänavusel Londoni raamatumessil 12. aprilli õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles