Esimene tulemine: lootust on

, tantsukunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joanna Kalm tegeleb laval alastusega.
Joanna Kalm tegeleb laval alastusega. Foto: Kaur Ilves

Meie igapäevane elu on paradoksaalne: ühelt poolt otsime rutiini, et püsida rajal, teiselt poolt jälle elamusi, et end rutiinist välja murda, näha asju avarama pilguga. Nüüdistants pakub seda peaaegu alati.

Vahel meenutab see «Forrest Gumpist» tuntud stseeni šokolaadikarbiga: kunagi ei tea, mis seal sees on. Ehk etendusele minnes ei oska aimata, kas ees ootab mõnus teravmeelne huumor või arusaamatu kehade väänlemine. Mõlemal juhul oled oma tavapärasest elurütmist/mugavustsoonist välja kistud. (Siinkohal pean silmas eelkõige inimesi, kelle igapäevane töö ei ole olla teatri- või kunstikriitik.)

Sõltumatu Tantsu Lava noorte koreograafide sari «Premiere» on välja toonud kaks uut lavastust: Joanna Kalmu «Débutante» ja Sylvia Köstri «Star». Mõlemale koreograafile on see esimene suurem iseseisev ülesastumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles