Nädala album. Djerro seiklused elektroonika kullafondis

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Djerro 

Djerro plays musick

Eesti Pops

Hinne: 4

Djerro «XXmagick» oli üks eelmise aasta huvitavamatest albumitest, isegi seda loetelu Eestiga piiramata. Tundub aga, et Djerrol, kes passikontrolli Erkki Tero nime all läbib, materjalist puudust ei tule. Ilmus ju kuu pärast eespool nimetatud plaati kolmelooline EP «Reisijate tn.» Nüüd on saabunud «Djerro plays musick», mida mõnes promotekstis mixtape’iks liigitati. Eks viitab sellele ka üsnagi mänguline pealkiri.

Iga lugu on hommage mõnele elektroonika või minimali kullafondi kuuluvale palale, Ariel Kalma loomingust Terry Riley ja Brian Enoni. Kuna iga loo n-ö aluspala leiab lihtsa vaevaga üles, on võimalik panna «Djerro plays musick» elama täiesti uut, aga endiselt teose nimele vastavat elu: kuulata kõigepealt Djerrot ning siis kompileerida ise väike mixtape Terot inspireerinud lugudest ja neid töötlustega võrrelda. Õnneks ei ole Djerrot kuulates tunne, et tegu ongi mõne seni avastamata Vangelise palaga, seitsmekümnendate vibe on küll juurtes olemas, aga nostalgiasse pole uputud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles