Haigla Peol esineb maailmakuulus autsaider-muusik !

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Space Lady
Space Lady Foto: Pressifoto

Ameeriklanna Susan Dietrichi karjäär tänavamuusikuna sai alguse1970-ndate Bostonis ja San Franciscos. Tiibadega kiivrit kandev Dietrich esitas akordionil ja Casiotone süntesaatoril oma versioone tolle aja raadiohittidest. Esialgu Suzy Sounds esineja-nime kandnud Dietrich ristiti San Francisco tänavatel The Space Lady’ks. TSL’i muusika valem on lihtsamast lihtsam – Casio süntesaatorit ja selle sisest trummimasinat katab kaja-efektiga vürtsitatud pehme lauluhääl.

Kuulajani jõuavad sõnumid rahust ja armastusest. Space Lady fännideks ja toetajateks on ennast nimetanud nii lo-fi muusik John Maus kui elektroonik Erol Alkan. !

Seiklusrikas elu – mis hõlmas tänavatel kerjamist, koobastes elamist ja passide põletamist – viis muusikaga lõpparve tegemiseni. Aastal 2000 kaugenes TSL muusikast sootuks ning kolis Coloradosse, et hoolitseda oma vanemate eest. !

The Space Lady'l läks ligikaudu kolmkümmend aastat, et tema looming jõuaks tänavatelt laiema kuulajaskonnani. Aastal 2002 ilmus tema lugu "I Had Too Much To Dream Last Night” autsaidermuusika kogumikul “Songs in the Key of Z, Vol. 2”. Tagasi muusika juurde pöördus Dietrich aastal 2013, mil Briti plaadifirma Night School tõi lettidele tema “Greatest Hits” kogumiku. Tema fännibaas ulatub tänaseks üle laia maailma. The Space Lady on tagasi! !

The Space Lady astub reedesel, Tallinnas, klubis Sinilind toimuval Haigla Peol lavale keskööl. Enne seda külastab ta Raadio 2 saadet Muusikanõukogu (kell 14) ning esineb EKA sisearhitektuuri osakonna loengusarjas Wild Talks (kell 16). Pühapäeval 13. märtsil esineb TSL Tartus, Toomemäel asuvas tähetornis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles