Linnateatris näeb slaavi teatrikunsti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnateater.
Linnateater. Foto: TV3

Tallinna Linnateatri rahvusvaheline festival «Talveöö unenägu» toob 27. -30. detsembrini publiku ette kuulsa vene lavastaja ja teatrikunstniku Dmitri Krõmovi lavastuste retrospektiivi.

Kuues «Talveöö unenägu» erineb varasematest oma märksa kontsentreerituma fookuse poolest – nimelt on terve festival pühendatud ühe omapärasema kaasaegse vene teatritegija, Dmitri Krõmovi loomingule.

Krõmovi töid on pärjatud nii Stanislavski (2006), Turandot’ (2007 ja 2009) kui ka Kuldse Maski (2008 ja 2010) auhinnaga ning peapreemiaga Vene paviljoni kujunduse eest Praha Kvadriennaalil.

Festivalil saab näha viit Krõmovi ja tema teatrilaboratooriumi lavastust ning samuti ühekordset vaatemängu «Tere, Tallinn, Euroopa kultuuripealinn!», mis kantakse ette aastavahetuse peo käigus Linnateatri lavaaugus.

«Talveöö unenägu» annab ka avalöögi ka kultuurisündmuste jadale, millega Tallinn tähistab aastapikkust Euroopa kultuuripealinnaks olemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles