ERR.ee: lõppev nädal rõõmustab tantsuhuvilisi uuslavastustega

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru serval asuv Kumu.
Kadrioru serval asuv Kumu. Foto: Raigo Pajula.

Tallinnas esietendub lõppeval nädalal kaks tantsulavastust - Kumus näeb Dmitri Hartšenko lavstust «Hoffmann Promenade», Kanuti Gildi saalis aga Oksana Titova mõtelust aja üle.

Tantsuteater Zicki uuslavastus «Hoffmann Promenade» ei põhine otseselt ühelgi kuulsa kirjaniku teosel. Sinna on põimitud teoste motiive ning katkendeid kirjaniku enda eluloost, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Lavastuse koreograafi Dmitri Hartšenko sõnul on etenduses päris palju hoffmanlikku groteski ja huumorit, aga samas on ka lihtsalt ilusaid hetki.

Kirjanikust, kelle teosel põhineb näiteks Tšaikovski ballett «Pähklipureja», on omal ajal isegi ooper kirjutatud.

Kanuti Gildi saalis esietendub Oksana Titova, Päär Pärensoni ja Indrek Kangro ühisidee ja -lavastusena «Kass ennustab tulevikku inimesest paremini».

Lavastaja Oksana Titova arvates näitab lavastus, et tuleviku pärast pole mõtet muretseda ning selle asemel võiks nautida hetke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles