Nädala plaat. Kõikide nohikute kangelane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kendrick Lamar
Kendrick Lamar Foto: Kuvatõmmis

Kendrick Lamar

untitled unmastered.

Top Dawg

Hinne: 4

Kendrick Lamaril ilmus ilma hoiatuseta uus album. «untitled unmastered.» (väiksed algustähed rõhutamas ehk just mitte-päris-albumi kontseptsiooni) jääb kuhugi boonusplaadi ja tervikliku albumi vahele, andes kõigile võimaluse Kendrick Lamari loomeprotsessist paremini aru saada, lisades ühtlasi hulga häid lugusid tema diskograafiasse ja olles samal ajal ka eelmisel aastal ilmunud «To Pimp A Butterfly» ideeline täiendus. Plaadil leidub lugusid, mis lindistatud samal ajal kui too superalbum, mõned palad ka uuemast perioodist. Temaatika on Lamarile omaselt pigem sotsiaalne, poliitiline ja filosoofiline, vaadelduna läbi tema enda tunnete ja taju.

Lamar ei ole lihtne vaatleja, vaid ta osaleb kõikides sündmustes isiklikult ning ainult temale omasel moel võtab ka kuulaja kaasa. Neid lugusid pole väga produtseeritud, ent need kõlavad vägevamalt, kui paljud teised muusikud üldse kunagi suudavad. Taustades on valitsevaks tooniks ikka džäss (isegi kerge bossanoova vaib lisandub) ja pigem aeglased rütmid, aga see on sõnade kõrval teisejärguline. Lamari olekus on midagi, mis paneb tema sõnu sügavamalt kuulama ja annab neile rohkem kaalu kui ta ametivendadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles