Rohkem dada't ja vähem Floridat paluks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animal Collective- Painting with
Animal Collective- Painting with Foto: Kuvatõmmis

Animal Collective

Painting With

Domino

Hinne: 3

Animal Collective on bänd, kelle puhul võrreldakse kõike, mida nad on teinud, nende albumiga «Merryweather Post Pavillion». See album oli nii vägev, et tegi taas populaarseks Beach Boysi vokaalharmooniad (mis kõlavad tänapäevases üleprodutseerimisest läbi imbunud ja autotune’iga üle lihvitud popmuusikas parimal juhul ainult anakronismina). «MPP» andis paljudele uutele loomingupõhistele artistidele, kes kaldusid kõrvale tavapärasest popmuusika ülesehitusest ja kõlast ning vähemalt proovisid olla originaalsed, õigustuse ja tekkepõhjuse.

Aga probleem on selles, et neid kõiki võrreldakse nüüd «MPP» vägevusega. Animal Collective on oma seni tähtsaima albumi hoovuses moondunud iseenda jäljendajaks ja «Painting With» seda olukorda muuta ei suuda. Tegu on küll korraliku ja haarava, pigem süvenemist kui lihtsat kuulamist soosiva albumiga … aga puudu on see vau!-hetk, mis paneks seda üha uuesti ja uuesti kuulama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles