Eesti Kirjanike Liit kuulutab välja romaanivõistluse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armin Kõomägi romaanipreemia üleandmisel
Armin Kõomägi romaanipreemia üleandmisel Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Kirjanike Liit kuulutab kolmapäeval, 23. märtsil kell 16 Tammsaare muuseumis välja romaanivõistluse, mille auhinnafond on 10 000 eurot. Lisaks tehakse väljakuulutamisel teatavaks eriauhind, millega soovitakse anda võimalus Eesti kirjandusel jõuda välislugejateni.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus kutsuti taas ellu 2014. aastal erakapitali toel, võistlus toimub üle aasta. Romaanivõistluse toetajad Liviko, Penosil Eesti ja Tark Grunte Sutkiene toetavad võistluse läbiviimist 24 000 euro suuruse sihtannetusega, millest auhinnafondi väljamakse on 10 000 eurot. 

Väljakuulutamisel esitab kirjanik ja romaanivõistluse žürii liige Jan Kaus katkendi eelmise romaanivõistluse võitja kirjanik Armin Kõomägi teosest «Lui Vutoon».

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlus on 1926. aastal algatatud kirjastuse Loodus romaanivõistluse idee jätkaja ning lähtub oma tegevuses Eesti Romaaniühingu võistluse praktikatest ja põhimõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles