New York Times kiidab Eesti ehtedisainerit

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
International New York Times nädalalõpu väljaanne
International New York Times nädalalõpu väljaanne Foto: Postimees

International New York Times 19. märtsi numbris pöörati tähelepanu Eesti ehtedisainer Karin Eensaarele ja tema ekstravagantsetele, loodusest inspireeritud ehetele. 

Ajalehes mainitakse, et sõltumatu ehteäri on nõudnud Eensaarelt valitsevate trendide eiramist ning ennekõike oma disainerivaistu usaldamist. Muuhulgas räägib disainer New York Timesile, et 70 protsenti tema tööst teeb ära loodus ise – kalliskivid või teemandid, tema ülesandeks on luua vorm. 

Pärastlõunakokteiliks seelikuga: Karin Eensaare seljas on universaalne meeste siidipluus Katrin Kuldmalt, plisseerseelik Ivo Nikkololt. Kaelas mageveepärlitest kee, sõrmes pidulik kuue mageveepärliga sõrmus. Foto: Peeter Langovits 
Pärastlõunakokteiliks seelikuga: Karin Eensaare seljas on universaalne meeste siidipluus Katrin Kuldmalt, plisseerseelik Ivo Nikkololt. Kaelas mageveepärlitest kee, sõrmes pidulik kuue mageveepärliga sõrmus. Foto: Peeter Langovits Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

«Ma ei ole seda tüüpi kunstnik, kes saab loominguks ideid vanadest raamatutest või moeajakirjadest. Minu peamine inspiratsioon on loodus ise. Kui näen mägesid või lehti, mõtlen kohe – mida saaksin teha?», räägib Eensaar ajalehes. «Kui vaadata maailma suurlinnade butiikides müüdavat, on kõikjal samad lõhnad ja tooted. Meie peamine turg on seega inimesed, kes soovivad midagi teistsugust, erilist, ainulaadset». Disainerit intervjueerinud ajakirjanik toob artiklis esile ka selle, et Eensaare enda sõrme ehib pärlite ja safiiridega sõrmus, mille alghind on 9500 eurot. 

Foto: Facebook
Foto: Facebook Foto: by kariné Facebook

Kuna disainer reisib palju, valmivad uute ehete kavandid peamiselt lennukis, maa ja taeva vahel, kus võib segamatult luua.

Ajalehes märgitakse, et informatsioon Eensaare loodud ainulaadsetest luksuslikest ehetest, mis ei jää peene seltskonna õhtusöökidel märkamatuks, levib suures osas suusõnaliselt ning on toonud edu näiteks Venemaa turul. 

Spetsialistide hinnangul kuulub Karin Eensaar tänu kalliskivide kvaliteedile, materjalide valikule ja käsitööoskusele kindlasti ehtemaailma tippude hulka.

Foto: Facebook
Foto: Facebook Foto: by kariné Facebook

Rahvusvaheliselt tunnustatud gemmoloog ja juveelidisainer Karin Eensaar on lõpetanud Londoni Gemmoloogide Assotsiatsioonis kalliskivide asjatundja õppeprogrammi. Ta lõi 2001. aastal luksusliku ehtebrändi by kariné. Tal on stuudiod Tallinnas, Šveitsis ja Venemaal. 

Foto: Peeter Langovits
Foto: Peeter Langovits Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles