Avasta Eesti kunsti tulevikutegijad, vali oma lemmikteosed

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin Nõgisto teos "Mis, Mis, Mis"
Robin Nõgisto teos "Mis, Mis, Mis" Foto: Repro

Tallinn Music Week-i raames toimub veebihääletus publiku lemmikute valimiseks kunstitudengite konkursil. Teostega saab tutvuda ning hääletuses osaleda  kunstikeskkonnas www.NOAR.eu perioodil 23.märts - 6.aprill 2016. Valikut konkursiteostest saab näha kohvikute NOP ja Wabadus seintel.

Eesti Kunstiakadeemia ning Eesti kaasaegse kunsti keskkonna NOAR.eu koostöös korraldatud konkursi eesmärk on esitleda publikule meie andekaid noori kunstnikke ja nende praeguseid tegemisi. Eesmärgiks on ka publiku suurem kaasamine kunstiellu, pakkudes võimaluse tutvuda värskete tuultega meie värvikireval kaasaegse kunsti maastikul.

«Noorele kaasaegsele kunstile on tänapäeval oluline olla meedia tähelepanu keskmes, endast pidevalt märku anda. Ehk teisisõnu – on oluline olla nähtav. Seetõttu on meile – nii kunstiakadeemiale kui ka noortele kunstnikele  tähtis koostöö kunstikeskkonnaga NOAR. Käesolev valik noorte kunstnike teosteist on crème de la crème Eesti Kunstiakadeemia lõpetanud ja lähiajal lõpetavate noorkunstnike töödest – omalaadne läbilõige Eesti kaasaegsest kunstiskeenest, selle kõige nooremast, omalaadsemast ja ometigi nii küpsest osast,» kommenteerib konkurssi Eesti Kunstiakadeemia dekaan Andres Tali.

Konkursi võitjatele ning publikuhääletuses osalejatele on maitsvad auhinnad välja pannud TMW Maitsed programmis osalevad kohvikud ja restoranid Gloria, August, Riis, Wabadus, Manna La Roosa, NOP, Von Krahl, NOA, Tuljak ja OKO.

Konkursil osalevad: Sten Eltermaa, Madlen Hirtentreu, Pille-Riin Jaik, Eldar Jakubov, Liisa Jugapuu, Helena Keskküla ja Art Nõukase duo, Anna Lihodedova, Anna Mari Liivrand, Mihkel Maripuu, Johanna Mudist, Alissa Nirgi, Robin Nõgisto, Alina Orav, Ann Pajuväli, Hanna Piksarv, Mark Antonius Puhkan, Kristin Reiman, Kristel Saan, Sten Saarits, Uku Sepsivart, Silvia Sosaar ja Kadi-Maarja Võsu.

Teoste valik on väga mitmekülgne, peegeldades kaasaegse kunsti väga laia spektrit. Näha võib nii maale, fotosid, graafikat, tekstiilikunsti, installatsioone ning nii suuremaid kui väiksemaid objekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles