ERSO üle 16 aasta kontsertreisile Balti riikidesse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO
ERSO Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Neljapäeval esineb ERSO koos peadirigent Neeme Järvi ja pianist Kalle Randaluga esimesel Baltimaade sümfooniaorkestrite festivalil. Baltimaade esindusorkestrite omanäoline kodusaalide vahetusprojekt ühendab üheksat sümfooniakontserti Balti riikide pealinnades ja kestab 9. aprillini. 

Homme esinetakse Läti Rahvusorkestri kodusaalis Riia Suurgildi hoones. 1. aprillil antakse kontsert Leedu Riikliku Sümfooniaorkestri kodusaalis Vilniuse Kongresside Palees. 

ERSO juhatuse liikme Kristjan Halliku sõnul on festivali üks eesmärke tihendada sidemeid orkestrite vahel, vastastikku kuulatakse kontserte ja juhtkondade tasemel peetakse aru muusikaelu hetkeseisust naaberriikides. «Orkestrite jaoks teeb festivali huvitavaks üksteise kodusaalides esinemise võrdlusmoment. Publikul on võimalik võrrelda ERSO kõla Läti ja Leedu orkestri kõlapildiga,» ütles Hallik.

ERSO viib lõunanaabritele külakostiks Pärdi "Cantuse Benjamin Britteni mälestuseks", Beethoveni IV klaverikontserdi ja Rahmaninovi I sümfoonia. Orkestrit juhatab peadirigent Neeme Järvi, solist on Kalle Randalu ning esimese viiuli esimeses puldis mängivad ERSO mõlemad kontsertmeistrid - Triin Ruubel ja Arvo Leibur. 

Läti Rahvusorkester koos peadirigent Andris Pogaga esineb Estonia kontserdisaalis 9. aprillil, Leedu Riikliku Sümfooniaorkestri kontserdid Riias ja Tallinnas on juba toimunud.

ERSO viimasest turneest Riiga ja Vilniusesse möödub juba 16 aastat - 2000. aasta septembris esineti Balti riikide pealinnades toonase peadirigendi Arvo Volmeri juhatusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles