Noorteromaani konkursi võitis Mairi Laurik

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese noorteromaani konkursi võitja Aidi Vallik.
Esimese noorteromaani konkursi võitja Aidi Vallik. Foto: Peeter Langovits

Tänavuse noorteromaani konkursi võitis Mairi Laurik käsikirjaga "Mina olen surm". Raamatu peategelane on Viljandi koolipoiss, kes näeb ette inimeste surmasid ning saab neid mingil määral ära hoida. Oma võimetest rohkem teada saades, avastab ta, et selliseid inimesi on maailmas veel.  

Žürii hinnangul on tekst kirjutatud ladusalt ja hoogsalt ning lugu ise tempokas. Mairi Lauriki sel aastal ilmunud debüütromaan "Süsteem" leidis ära märkimist mullusel romaanivõistlusel.

Teise koha pälvis Ene Sepp käsikirjaga "Vabandust, aga mis asja?",  kolmanda koha aga Marian Suitso käsikirjaga "Hobusehullud Ameerikas".

Ära märgiti Margit Sarapiku käsikiri "Õhku joonistatud naeratus" ning Agnes Kolga käsikiri "Varjajad".

Tänapäev ja Eesti Lastekirjanduse Keskus korraldavad noorteromaani võistlust 2000. aastast, mil võitis Aidi Valliku käsikiri „Kuidas elad, Ann?“. Üheksale konkursile on esitatud kokku pea 230 käsikirja, millest raamatuna on ilmunud umbes 40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles