Nurmsalu: ta ju oligi kloun!

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Liis Treimann/Postimees

Eesti rekordimees suusahüpetes, MK-etapil 6. kohani küündinud Kaarel Nurmsalu kiidab filmi juures samuti siirast lähenemist. «Niipalju kui mina Edwardsist tean, on selles filmis inimese loomus väga kenasti välja toodud. Ta oligi selline heasüdamlik mees hullu ideega. Ega talle liiga pole tehtud – ta ju oligi maailma kõigi aegade halvim suusahüppaja! Tänaseni visatakse nalja, kui keegi mõnel päeval väga kehvalt lendab, et kuule, sa oleksid praegu Eddiest ka kehvem,» sõnab Nurmsalu.

«Muide, mäletan seda, kuidas sõitsime Oberstdorfis soomlastega mäe juurde ja seal seisis suur buss Eddie kirjadega. Meist ei saanud keegi midagi aru, mõtlesime, et mis toimub, kas mees on nüüd päris hulluks läinud,» meenutab Nurmsalu muigega võistlust, kus võeti tegelikult filmi jaoks üles Calgary olümpiamängude stseene.

Nurmsalu sõnul on tal hea meel, et suusahüpete olemus on filmilinal pulkadeks võetud, ka pole sellega tema meelest liiga karikatuurseks mindud. «Eks film on muidugi tehtud neile vaatajatele, kes suusahüpetega nii lähedalt seotud pole,» arutleb Nurmsalu. «Minul lõi küll mitmes kohas ametipuue välja ja vaatasin mingit asja, et ei-ei, nii see küll ei ole. Selles mõttes võinuks mõned nüansid profimalt teha. Mis muidugi ka kohe silma torkas, oli see, et kes hüppas 1988. aastal V-stiili? See tuli ikka hiljem. Aga eks on arusaadav, et tänapäeval polegi enam mehi, kes oskaksid filmi jaoks vana moodi hüpata.»

Vahetu ütlemisega tuntud Nurmsalut ei häiri Edwardsi klounistaatus karvavõrdki. «Ta ju oligi seda! Piisab, kui panna Youtube’i otsingusse tema nimi – no huumor ruudus! Veel üks asi, mis filmist välja ei tulnud, on see, et hiljem sai temast ju ka kõva laulumees, soomlaste jaoks ongi ta näiteks hoopis Eetu,» räägib Nurmsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles