Tänavune Birgitta festival on pühendatud Eri Klasile

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eri Klas Birgitta festivali peaproovis
Eri Klas Birgitta festivali peaproovis Foto: Peeter Langovits

Tallinna Filharmoonia pühendab tänavuse festivali oma kauaaegsele kunstilisele juhile ning festivali asutajale Eri Klasile. Birgitta Festival alapealkirjaga «Armastusega Eri Klasilt» toimub Pirita kloostri varemete vahele ehitatud ooperiteatris 13.-21. augustini.

«Festivalile alapealkirja andmine Eri Klasi auks on Tallinna Filharmoonia poolne kummardus Eri tehtud tööle, mida meie nüüd ilma temata jätkame,» ütles Tallinna Filharmoonia direktori Margit Tohver-Aints. Eri viimaseks tööks kunstilise juhina oli Birgitta Festivali juhtimine. 

«Tänavuse festivali kava on viimane, mida sai Eriga arutatud ja planeeritud. Maestro väljenduslaad oli alati väga innustav, haarav ja sütitav. Just temaga leidsime parima loomingulise meeskonna, kes viib ellu tänavuse festivali omaproduktsiooni Mozarti «Reekviem ... ja elu enne» 18. ja 19. augustil,» selgitas Tohver-Aints.

Birgitta Festival oli Erile nagu lihane laps, kelle heaks ta oli valmis töötama varahommikust hilisõhtuni.

Maestro lese Ariel Klasi sõnul oli Eri sellesuvise festivaliga seotud seni, kuni tervis lubas. «Veel oma viimastel elukuudel unistas ta, kuidas seisab algaval suvel dirigendipuldis. See mõte vaimustas ja ahvatles teda viimaste elupäevadeni,» meenutab Ariel. Birgitta Festivali olulisust Eri jaoks on raske mõõta, sest tegemist oli Erile väga südamelähedase festivaliga. «Birgitta Festival oli Erile nagu lihane laps, kelle heaks ta oli valmis töötama varahommikust hilisõhtuni,» lisab Ariel.

Eri Klas suri tänavu 26. veebruaril.

Lähiriikide ainus rahvusvaheline muusikateatri festival Birgitta Festival 2016 toimub Pirita kloostri varemete vahele ehitatud ooperimajas 13.-21. augustini. Festival toimub tänavu 12. korda ning sellel etendub kuuel augustiõhtul viis erinevat muusika- ja tantsulavastust.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles