Pöörased 90ndad nüüd kinoekraanil

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seda stseeni filmiti Hummuli poe juures. Pilt iseloomustab suurepäraselt, millega toonased maanoored päevade viisi tegelesid. Õigupoolest olid need päevad sama tühjad nagu see pilt.
Seda stseeni filmiti Hummuli poe juures. Pilt iseloomustab suurepäraselt, millega toonased maanoored päevade viisi tegelesid. Õigupoolest olid need päevad sama tühjad nagu see pilt. Foto: Kinosaurus Film

Eile kinodesse jõudnud uus Eesti mängufilm «Päevad, mis ajasid segadusse» hämmastab üllatavalt tõepärase 1990ndate olustiku kujutamisega.

Kuigi vanematele inimestele tundub, et noore lavastaja Triin Ruumeti täispikas debüütmängufilmis «Päevad, mis ajasid segadusse» kujutatud aeg polnudki teab mis ammu, jääb tegelikult dresside, nahktagide ning metsa- ja muu maffia ajastu lausa 20 aasta taha. Aeg lendab! Tuleb tunnistada, et filmi kunstnik Matis Mäesalu ja kostüümikunstnik Liis Plato said ülimalt usutavalt hakkama ülesandega see aeg taasluua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles