Berliinis toimuvad esimesed Eesti kultuuripäevad

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliin.
Berliin. Foto: Pawel Kopcynski/Scanpix

15.-16. aprillil astuvad Berliini Eesti Kultuuripäevadel üles mitmed tuntud Eesti kultuuritegelased. Ürituse korraldab Berliini Eesti Kultuuriselts Kama.

Kunsthaus ACUDis esinevad kohalikule eestlaskonnale Hendrik Toompere mono-etendusega «Soolo», Jan Kaus ja Indrek Koff ning Suur-Eestit tutvustav prof Martin Ehala. Rahvusvaheline publik kuuleb Tanel Padar Blues Bandi, Maria Petersoni ja Eva Eensaar-Tootseni ning näeb Anu Auna, Ivan Pavljutskovi ja Ingrid Hübscheri lühifilme.

Selline üritus teeb Euroopa kultuurimetropolis Eestile reklaami, annab meie loomeinimestele võimaluse end tutvustada väljaspool Eestit ning aitab säilitada sidet kodu- ja ulgueestlaste vahel.

«Eestlased, kes teadsid Berliinist tavaliselt vaid teletorni ja Interhotelli, on avastanud modernse Berliini alles hiljuti — ometi on erinevatel aegadel Berliinis püsivalt elanud Eestile olulisi kultuuriinimesi: Eduard Vilde, Rudolf Tobias, Lennart Meri, Arvo Pärt,» jutustab berliinlasest helilooja Jüri Reinvere. «Kunagi pole eesti elu Berliinis lakanud ja — eriti viimastel aastatel — on kohalik kultuurielu elavnenud omanäolise kultuurisaatkonna näol, mida kantakse aktiivsete, linnas juba pikka aega elavate eestlaste omahoogsetel õlgadel. Berliini eesti kultuuripäevad toimuvad siin esimest korda – loomuliku jätkuna selles üllatusi täis linnas.»

Kultuuripäevade kava ja esinejatega saate lähemalt tutvuda Kama kodulehelt: https://berliinieestikultuuriselts.wordpress.com/1-sunnipaevapidu/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles