Tartu Uus Teater ja Telakka teater Tamperest ajavad ühte asja

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telakka Teatri ja Tartu Uue Teatri koostöölavastus “#DIGITALHATSGAME”
Telakka Teatri ja Tartu Uue Teatri koostöölavastus “#DIGITALHATSGAME” Foto: Tartu Uus Teater

7. aprillil esietendub Tartus Telakka Teatri ja Tartu Uue Teatri koostöölavastus “#DIGITALHATSGAME”

Telakka Teater on eesti publikule juba varasemast tuttav lavastustega “Köök/Keittiö”, “Petroskoi” ja “Kullervo”, mis olid koostöölavastused Rakvere Teatriga. Telakka Teater pälvis 2016. aasta märtsis parima Soome teatri tiitli.

Lavastuse teksti autoriks on Iraagist pärit kirjanik Hassan Blasim, kes elab ja töötab juba 10 aastat eksiilis Soomes. Oma esimese näidendi kirjutas ta väga aktuaalsetel ja poliitilistel teemadel. Lavastuse tegelasteks on häkkerid, kes tahavad ühiskonna toimimist muuta ning lugu räägib maailmast, mis elab pidevas informatsiooni ülekülluses ja pagulashirmus. Hassan Blasimi sõnul on informatsioonil nii lavastuses kui tänapäeva maailmas suur võim: “Informatsioon on tunnetatav jõud ja samal ajal autoriteet. Kellel on võim info üle, sellel on võim ka teiste inimeste üle ja voli määrata uued mängureeglid.”

Lavastajateks on Hanno Eskola ja Antti Mankonen Soomest. Laval mängivad Uue Teatri näitlejad Mart Aas ja Jekaterina Novosjolova ning Henry Hanikka, Tanjalotta Räikkä, Tomi Salmela, Kaisa Sarkkinen ja Lasse Poser Telakka Teatrist. Lavastuse kunstnikuks on Henry Griin Tartu Uuest Teatriks ja valguskunstnikuks on külalisena Emil Kallas Tallinna Linnateatrist.

Etendus on soome, eesti ja inglise keeles ning eestikeelsete subtiitritega. Eestis on sel kevadel plaanis anda 5 etendust. Etendused on Tartu Uues Teatris 7/8/9 aprillil ning Tallinnas Von Krahli Teatris 30. aprillil ja 1. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles