Püüdlus täpsuse poole ühendas Tartu-Moskva koolkonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, 17.02.2016
Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituudi (TÜHI) audoktoriks promoveeriti Vene Riikliku Teadusülikooli Kõrgema Majanduskooli professor Boriss Uspenski 
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TALLINN, 17.02.2016 Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituudi (TÜHI) audoktoriks promoveeriti Vene Riikliku Teadusülikooli Kõrgema Majanduskooli professor Boriss Uspenski FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Veebruaril promoveeriti Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituudi audoktoriks Vene Riikliku Teadusülikooli Kõrgema Majanduskooli professor Boriss Uspenski. Instituudi kultuuriajaloo professor Marek Tamme sõnul on tegemist teadlasega, kes on jätnud äärmiselt suure jälje 20. sajandi II poole humanitaarteaduste kujunemisse.

Uspenski on Napoli ülikooli «L’Orientale» emeriitprofessor ja Vene Riikliku Teadusülikooli Kõrgema Majanduskooli professor. Tema teaduslikud huvid on avarad, ulatudes üldisest keeleteadusest vene keele ajalooni, kirjandusteooriast visuaalsemiootikani, religiooniuuringutest kultuuriteooriani ja ajaloolisest tekstikriitikast ajaloosemiootikani.

- Olete kunagi öelnud, et «Tartu-Moskva semiootika koolkond – see on teekond». Kuidas te seda lahti seletaksite?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles