Jaapani animatsioon jõuab taas kinoekraanidele

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali avab film «Preili Hokusai».
Festivali avab film «Preili Hokusai». Foto: Kaader filmist

Jaapani animatsiooni filmifestival JAFF tähistab tänavu 10. sünnipäeva ja algab filmiga «Preili Hokusai», mis räägib südamliku loo 19. sajandi jaapani kunstnikust Katsushika Hokusaist ja tema tütrest O-Eist.

Keiichi Hara film on noppinud hulga auhindu, sealhulgas žürii eripreemia omasuguste seas maailma kõige nimekamate sekka kuuluvalt Annecy festivalilt.

Kokku on 8.-17. aprillini toimuva JAFFi programmis üle 30 linateose, mis linastuvad Tallinnas, Tartus ja esmakordselt ka Pärnus.

Näha saab eriprogramme «Robotid anime’s», «JAFFi parimad filmid» ja «Anime vs manga vs film», millest viimases linastuvad mangadel ja anime-seriaalidel põhinevad mängufilmid.

Tavapäraselt on festivalil ka oma aukülaline ja seekord väisab ekraane üks kõigi aegade populaarsemaid anime-kangelasi Naruto, kes on ligi 20 aastat tegutsenud mangades, teleseriaalides ja filmides, millest neli jõuavad ka publiku ette. 

Lisaks näitab JAFF tänavu Oscariga pärjatud animafilme, Tšiili režissööri Gabriel Osorio Vargase lühifilmi «Karu lugu» ja ameeriklase Pete Docteri pikka filmi «Pahupidi».

Festivali viimasel päeval, 17. aprillil, toimub Tallinnas Solarise keskuses juba traditsiooniline Animemöll, mille raames on võimalik osaleda töötubades ja külastada anime-teemalist kirbuturgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles