Tallinn Music Weeki publiku lemmikartist on Leedu psühhedeelse indiroki bänd Garbanotas Bosistas

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garbanotas Bosistas
Garbanotas Bosistas Foto: Kuvatõmmis

Telia & Spotify ning Tallinn Music Weeki (TMW) ühiselt korraldatud publikulemmiku valimisel sai enim toetushääli Leedu psühhedeelse indiroki bänd Garbanotas Bosistas. Võitjale annab Telia & Spotify auhinnaks 1000-eurose auhinnatšeki muusikalise karjääri edendamiseks.

2008. aastast tegutsenud ja varemgi korduvalt Eestis esinenud Leedu neo-psühhedeelia nelik Garbanotas Bosistas peab oma võidus „süüdlaseks“ pühendunud fännkonda – ligi 12 000 jälgijat Facebooki lehel – ja õnnestunud TMW kontserti laupäeval, 2. aprillil kultuuriklubis Kelm Manka Boutique Pop Festivali esitluslaval.

„On hea, et inimestele meeldib see, mida me teeme. See meeldib omakorda meile ja aitab meil üha paremaks saada,“ rõõmustab bänd.

Festivali publikulemmikut sai valida, hääletades TMW kodulehel või äpis 24. märtsist kuni 4. aprillini. Valida sai 250 festivalil esinenud artisti hulgast. Muljetavaldava poolehoiu osaliseks said ka räppar Reket, Vene sürrealistliku metali rühmitus Psychea ja folktroonika duo Sädelev Kass, kellele järgnesid araabia poeesiat elektrooniliste biitidega turgutav N3rdistan Marokost, pärimuskütte punt Trad. Attack!, mahedalt tiksuv NOËP ja Soome sündivõlur Kebu. Kõigi publikuhääletuses osalenute vahel loosis Telia välja Bluetooth kõlar Marshall Stanmore, mille omanikuks sai Oliver Soop.

Eelnevail aastail on TMW publiku lemmikuiks hääletatud räppar Metsakutsu ja Leedu indiroki bänd BA.

TMW 2016 publikulemmikust lähemalt:

Psühhedeelse indieroki bänd Garbanotas Bosistas (tõlkes „lokkidega bassist”, leedukate jaoks ka „krutskit täis peaga”) tõestab, et hipiajastu armastuse, rahu ja rokenrolli toonid võivad leida oma koha ka tänapäeva Baltikumi muusikaväljal. 2008. aastal Vilniuses viie semu poolt alustatud ja tänaseks kvartetiks kahanenud bänd püüab oma kõlapilti kujundada vana ja uue bluusi, psühhedeelia, krautrocki ning dreampopi valemitega mängides. Iga oma kontserti võtavad nad kui seiklust nii endile kui publikule. Garbanotas Bosistas on esinenud mitmetel olulistel Baltikumi muusikasündmustel, sealhulgas Lätis Positivuse festivalil ja Eestis Intsikurmu festivalil. Nende mullu kevadel ilmunud esik-kauamängiva „Above Us“ esitlustuur viis neid ka Ühendkunigriigi märgilistele festivalidele – Great Escape’ile Brightonisse ja Liverpooli Sound City festivalile.

Garbanotas Bosistas on:

Šarukas Joneikis – vokaal, kitarr, klahvpillid

Mantas Joneikis – kitarr

Kipras Pugačiukas – bass

Jonas Narbutas – trummid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles