Mai Murdmaa: Ülle Ulla oli meeletult aus maksimalist

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Ulla esitleb oma raamatut «Terpsichore tiiva all». Aasta on 2003.
Ülle Ulla esitleb oma raamatut «Terpsichore tiiva all». Aasta on 2003. Foto: Peeter Langovits

Koreograaf Mai Murdmaa sõnul oli meie seast lahkunud baleriin, näitleja ja tantsupedagoog Ülle Ulla erakordne ja mitmekülgselt andekas isiksus, kes jäi alati ausaks. 

«Ta oli meeletult aus, ta oli lõpuni aus, temas oli äärmiselt tugev tõetunne nii enda kui teiste suhtes, ta ei olnud kunagi vigurdaja. Tema üheks põhiomaduseks oli see, et ta ei läinud mitte kunagi kompromissidele. Võttis kõigest maksimumi. Tegi kõik maksimaalselt lõpuni. Ta oli väga nõudlik nii enda kui teiste suhtes. Mitte midagi poolelitehtut ta vastu ei võtnud. Kõik, mida ta ütles, oli öeldud aususega.»

Ülle Ulla üks lemmiklavastusi oli Mai Murdmaa lavastatud ballett «Suur võlur - armastus». Murdmaa ütleb, et selles olid kõik Ullale looduse poolt antud mitmekülgsed anded realiseeritud. «Ta tunnetas äärmiselt hästi Hispaania tantsu ja flamenkot. Selles lavastuses sai ta kasutada kõike seda, mis loodus oli talle andnud. Klassikalises tantsus ei saanud ta end lõpuni realiseerida.»

Murdmaa sõnul väljendus Ulla maksimalism ka koostöös Aime Leisiga valminud raamatus «Ballett sajandivanuses Estonias». «Sellel raamatul polnud ju praktiliselt väärtust, aga see oli tehtud suure austuse ja missioonitundega,» rääkis Murdmaa.  «Ülle Ulla rikastas tohutult Eesti kultuuripilti, teda armastati ja temaga arvestati.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles