Eesti laste jõulufilm sai Euroopast toetust

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondikakk.
Tondikakk. Foto: Remo Savisaar

Anu Auna kavandatav lastefilm «Eia jõulud Tondikakul» sai Loov Euroopa MEDIA programmist 30 000 eurot arendustoetust. Juba varem oli see valitud Eesti riigi sajanda sünnipäeva filmikonkursi üheks võitjaks.

Loov Euroopa Eesti juht Katre Kajamäe ütles pressiteate vahendusel, et tegu on suure tunnustusega. «Tänavune esimene MEDIA arendustoetuste voor oli taas väga tiheda konkurentsiga. Toetuse vääriliseks kuulutati vaid 15% taotlustest. «Eia jõulud Tondikakul» oli sedapuhku ainus Eesti projekt, mis toetuse sai.»

MEDIA on Euroopa Liidu programm Euroopa audiovisuaaltööstuse konkurentsivõime tugevdamiseks ja toodangu rahvusvahelise levi hõlbustamiseks.

«Eia jõulud Tondikakul» tegevus leiab sünopsise järgi aset jõulude ajal. Filmi peategelane on 9-aastane linnatüdruk Eia, kelle vanematel ei leidu tema jaoks kuigi palju aega. Kuna Eial maal elavaid vanavanemaid ei ole, siis saadavad jõulude ajaks tööreisile sõitvad ema ja isa tüdruku koolivaheajaks külla endise metsavahi Oti juurde, kes elab Lõuna-Eesti metsade vahel. Seal ootavad Eiat ees uued sõbrad ja põnevad avastused.

«Minu eesmärk on anda Eesti lastele oma jõulufilm, mis räägib meie lastest, peegeldab Eesti jõulutraditsioone ja leiab aset ilusal lumisel kodumaal,» ütles Aun.

«Eia jõulud Tondikakul» stsenarist ja režissöör on Anu Aun, produtsent Maie Rosmann-Lill, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Remo Savisaar ja kunstnik Matis Mäesalu. Filmi planeeritav eelarve on 1 149 000 eurot, millest 837 000 eraldati projektile Eesti riigi sünnipäeva filmikonkursi võidu puhul.

Film valmib stuudiote Luxfilm ja Kinosaurus Film koostöös 2018. aasta jõuludeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles