Maailma parim raamatupood on Austraalias, Rahva Raamat esimese nelja hulgas

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Raamat valiti Londoni raamatumessil maailma parima nelja hulka
Rahva Raamat valiti Londoni raamatumessil maailma parima nelja hulka Foto: Rahva Raamat

Eile, 12. aprilli hilisõhtul anti Londoni raamatumessil üle maailma parima raamatupoe tiitel, mille pälvis Austraalias Melbourne’is asuv Readings. Nelja maailma parima raamatupoe kandidaatide hulka kuulusid ka Viru Keskuse Rahva Raamat, Itaalia raamatupood Hoepli ja Hiina raamatupood Sanlian Bookhouse.

«Tänud kõigile raamatusõpradele ja Rahva Raamatu fännidele kaasa elamast! Eilsel Londoni raamatumessi auhinnagalal jõudis Rahva Raamat tuhandete raamatukaupluste ja konkursile esitatud 168 kandidaadi seast nelja maailma parima hulka!» märkis Rahva Raamatu turundusjuht Airi Ilisson-Cruz. «Maailma parimaks raamatupoeks valiti Readings Lygon Streetil Melbourne's Austraalias. Kui Melbourne'i satute, siis astuge kindlasti läbi! Palju õnne neile ja meile!»

Rahva Raamat kandideeris raamatupoe konkursil sisuliselt terve maailma nii suurte kui väikeste riikide raamatupoodidega. «Maailma parima raamatupoe nominatsioon on meile suur au – Viru Keskuses asuv Rahva Raamatu esinduspood on oma koha kinnistanud tuhandete kultuurihuviliste eestlaste südames ning võitnud Eestis auhindu,» lisas Ilisson-Cruz. «Rahva Raamatu visioon on olla Euroopa kõige lugejasõbralikum raamatumüüja ning rõõm näha, et oleme selle täitmisele väga lähedal. Eestlased armastavad raamatuid ning seda on igati näha ka meie kauplusest – Viru Keskuse raamatukauplus pole juba aastaid ainuüksi raamatupood, vaid on kujunenud igapäevaseks kohtumispaigaks raamatusõpradele.»

«Aasta raamatupoe» auhinna andis London Book Fair koostöös UK Kirjastajate Assotsiatsiooniga välja esmakordselt ning see oli üks 14 ülemaailmsest kirjastajaid esindavast ja tutvustavast kategooriast. Korraldajate sõnul on auhinna eesmärgiks näidata, et tänapäevased raamatupoed pole mitte ainult uute raamatute tutvustamise kohad, vaid teadvustavad ka inimestele, et maailmas on juba ka olemas hästi palju raamatuid, mis väärivad lugemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles