Tšehhis filmikooli lõpetav eestlane esilinastab Tartus oma lõpufilmi

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Emajõgi».
«Emajõgi». Foto: Kaader filmist

Tartu Elektriteatris esilinastub Priit Põhjala lühimängufilm «Emajõgi», mida filmiti eelmisel suvel Tartumaal Emajõel ja selleäärsetes külades.

Tegu on nimeka Tšehhi filmikooli FAMU magistritööga, mis viib vaataja täpselt määratlemata aegruumi, kusagile saja aasta taha. Sünopsise järgi leiab kalapüügilt tagasi jõudev Kalamees oma ema surnult ees. Ta võtab ette teekonna kirikusse, et täita lahkunu viimane soov – saada maetud kristliku kombe kohaselt. Kirikus aga põrkub Kalamees kokku dogmatistliku Õpetajaga.

Filmimisel osales rahvusvaheline meeskond, kus läbisegi praegused ja endised tudengid FAMUst, Balti filmi- ja meediakoolist ning mujalt. Filmi operaator on Vlada Dimoski, kunstnik Ketlin Kasar ja helirežissöör Vojtěch Zavadil. Kaasa teevad Tartu näitlejad, Kalamehe rollis on Tartu Uue Teatri näitleja Helgur Rosenthal.

Filmi produtseeris Tartu Loomemajanduskeskuses tegutsev stuudio Plank Film, produtsendid on Edina Csüllög ja Urmas Reisberg.

Esilinastus on 19. aprillil kell 18 ja sissepääs prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles