«Saksa kevade» filminädala avab Saksa parimaid komöödiaid

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Suvel elab ta lõunas».
«Suvel elab ta lõunas». Foto: Kaader filmist

Üritustesari «Saksa kevad» toob Tallinna ja Tartu kinodesse kaheksa uut Hesseni liidumaaga seotud linateost.

Filminädala «Uus saksa film – Hesseni eri» avab 19. aprillil Tallinna kinos Artis komöödia «Suvel elab ta lõunas». Tom Sommerlatte filmi on Saksa filmikriitikud juba nimetanud viimaste aastate parimaks komöödiaks ja see on võitnud nii mõnegi auhinna. Eesti esilinastuse juhatavad sisse peaosatäitjad Alice Pehlivanyan ja Sebastian Fräsdorf.

Kavva kuuluvad ka Saksamaa 2015. aasta Oscari-esitus «Valede labürint» (rež Giulio Ricciarelli) ja Locarno festivalil publikupreemia võitnud «Riik Fritz Baueri vastu» (rež Lars Kraume), mis käsitlevad Hitleri režiimi langemisele järgnenud ajastut.

Veel linastatakse filme «Sinu all on linn» (rež Christoph Hochhäusler), «Tere, Ramón» (rež Jorge Ramirez-Suarez), «Carlo, keep swingin’» (rež Elizabeth Ok), «Ostwind» ja «Ostwind 2» (rež Katja von Garnier).

Filme saab näha 19.-27. aprillini.

Üritustesari «Saksa kevad» leiab aset juba seitsmendat korda ja tänavu tutvustab see Hesseni liidumaad. Seda korraldab Saksa saatkond koostöös Goethe instituudiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles